Més de 15.000 persones van seguir la festivitat de Sant Antoni de Rafelbunyol per internet

0
169

sant antoni de rafelbunyol por internetLa festivitat de Sant Antoni de Rafelbunyol va ser vista, a través d’internet, per 15.246 persones de 36 països diferents. Una internacionalització de la festa local que va ser possible gràcies a l’empresa Wolkam, contractada pels festers de Sant Antoni, en col·laboració amb l’Ajuntament de Rafelbunyol.

Del 14 al 17 de gener, dies de commemoració de la festa, una càmera instal·lada en l’Ajuntament va estar emetent en directe tot el que transcorria a la plaça, gràcies a la innovadora tecnologia de l’empresa Wolkam (formada per tres emprenedors valencians i guardonada amb diversos premis) que ofereix serveis en streaming (emisió en directe de qualsevol esdeveniment, webcam turística o actes insitucionals, per a poder veure en temps real des de qualsevol dispositiu) mitjançant un sistema que combina àudio i vídeo en un únic códec, emetent en directe i permetent a més retrocedir en l’enregistrament fins a 4 o 12 hores, segons necessitats.

Per primera vegada, aquesta festa local de gran implantació i seguiment entre els veïns traspassava fronteres, i aquest nou canal per a viure la festa va permetre que la seguiren aquells que per motius laborals o d’estudi no viuen ara a Rafelbunyol. Els 78.721 minuts de festa van ser visualitzats per més de 15 mil usuaris que van interactuar amb els seus comentaris i “m’agrada” a més de participar activament en el xat obert.

Molts dels moments de la festa, sobretot els de la nit del 15 de gener, amb la “cremà i coetà” van tenir un gran èxit d’audiència compartint-se fins en 164 ocasions a través de whatsapp i facebook. Ningú va voler perdre’s, ni participar de la festa, rebent 132 comentaris, no solament d’Espanya, sinó també d’internautes situats a Islàndia, Ucraïna, França i Uruguai.

Els responsables de l’empresa Wolkam han assenyalat que “és un dels seus millors esdeveniments quant a participació en el xat i en viralització i és una forma de promocionar a baix cost, qualsevol esdeveniment amb abast mundial”.

Una vegada conclosa la festivitat, Wolkam va pujar a youtube un timelapse d’1 minut de durada amb tot l’ocorregut durant la festa que ja ha sigut visualitzat en quasi mil ocasions ( https://youtu.be/x2viv0fvulw).

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here