Meliana tria per primera vegada una dona com a jutgessa de pau

537

Este dimarts, a l’Ajuntament de Meliana, davant la secretària del jutjat i de l’alcalde, ha pres possessió del càrrec la nova jutgessa de pau de Meliana, Sol Montalt. Anteriorment, dilluns, va prometre el càrrec al deganat dels Jutjats de Montcada. El procés d’elecció es va iniciar al final de l’any passat a instàncies del Tribunal Superior de Justícia, en finalitzar el període anterior.

JutgessaPau1904161Com explica l’alcalde de Meliana, Josep Riera, “ha sigut un procés molt participat ja que s’hi van presentar fins a dihuit persones. Això no havia passat mai a Meliana i ens ha exigit establir un procediment per a conéixer els diferents candidats i candidates i que el conjunt de la corporació poguera triar amb el màxim d’informació”.

Així, a més de fer una reunió explicativa de la figura del jutge de pau i del procediment de tria, es van fer un parell de sessions dels diferents grups polítics municipals amb tots els candidats i les candidates. L’elecció de Sol Montalt va tindre lloc en la sessió plenària de febrer.

La nova jutgessa de pau, de formació i professió administrativa, és la primera dona a ocupar este càrrec a Meliana en més de cent anys que té esta institució judicial. Un fet que es va destacar també en el procés d’elecció, ja que la majoria de persones presentades han sigut dones. A més, és una persona vinculada a associacions de caràcter social i esportiu, especialment, dels esports paralímpics.

Amb l’elecció de la nova jutgessa, es dóna el relleu a qui ha exercit esta responsabilitat durant els últims 23 anys, Francisco Abella. Així, l’alcalde destaca “la trajectòria de Paco durant tots estos anys, una trajectòria que l’Ajuntament i el poble de Meliana li reconeix i li agraïx”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.