L’Ajuntament de Meliana s’estrena en els pressupostos participatius amb 45.000 euros per a inversions

720

L’Ajuntament de Meliana s’estrena enguany en els pressupostos participatius. Amb esta finalitat, destinarà 45.000 euros a inversions que proposen els ciutadans i les ciutadanes de Meliana. La idea es poder executar-ne tres d’aproximadament 15.000 euros cada una.

La regidora de Participació Ciutadana, Laura Peris, ha explicat quin serà el procediment de participació: “Del 20 de març al 13 d’abril està obert el termini per a fer les propostes, que es podran fer directament a l’apartat corresponent del web municipal http://participa.meliana.es o enviant un correu electrònic a participa@meliana.es”.

S’ha habilitat un formulari en què cada persona introduïx les dades personals, subjectes a la legislació de protecció de dades, i fa una breu descripció de la inversió-actuació que proposa.

Finalitzat el termini de presentació de propostes, una comissió tècnica valorarà que s’ajusten a les bases i s’obrirà el període de votació, del 23 d’abril al 6 de maig, que podrà ser telemàtica o presencial a l’Ajuntament mateix, però sempre des del web municipal. En la votació podran participar totes les persones empadronades a Meliana amb 16 anys o més.

La responsable valora positivament “els xicotets passos que s’estan fent perquè la ciutadania s’implique en el dia a dia del municipi des de diferents àmbits”. Així, l’aplicació Línia Verda permet traslladar a l’Ajuntament les incidències a la via pública des de qualsevol mòbil; les passades Falles, 3.216 vots van decidir el premi de la Generalitat a la millor falla del poble, i ara -incidix Peris- “poden fer propostes d’actuació i d’inversió per a enguany”.

A més els perfils de les xarxes socials municipals, el contacte des del web i el Ban2.0 per WhatsApp servixen de canals de comunicació bidireccionals. La intenció és que el 9 de maig es facen públics els resultats i es puguen programar les actuacions fins al final d’any.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.