Meliana presenta la programació cultural que donarà pas a l’obertura del palauet de Nolla a prinicipi del 2020

0
1 lecturas

L’Ajuntament de Meliana ha presentat la programació cultural que donarà pas a l’obertura del palauet de Nolla quan finalitzen les obres d’aquesta fase de rehabilitació a principi del 2020.

La programació elaborada pel Centre d’Investigació i Difusió de la Ceràmica Nolla (CIDCeN) ha sigut premiada pel Consell d’Europa amb el guardó European Heritage Stories el passat 17 d’octubre.

L’arquitecta del centre, Ángela López, ha destacat que “hem plantejat una programació que abasta diferents àmbits, però sempre amb el fil conductor d’algun dels personatges històrics que visitaren el palauet de Nolla als segles XIX i XX. Per exemple, amb motiu de la visita de Blasco Ibáñez, un concurs de microrelats per Twitter; o una activitat didàctica amb motiu de la família russa dels Romanov”.

Alguna de les activitats ja s’estan realitzant, com ara la ruta de la tapa Nolla, amb 23 bars i restaurants de Meliana i Roca, vinculada a l’horta i els productes de temporada, amb motiu del poeta valencià costumbrista Teodor Llorente. També es farà una trobada de mosaiquers jubilats i en actiu, una trobada de tècnics i especialistes o un concert al pati del palauet.

López ha destacat que “el reconeixement europeu al projecte de recuperació del patrimoni industrial del mosaic Nolla, que ja va rebre el premi Europa Nostra al 2012 i que ara ha rebut finançament dels fons europeus FEDER per a aquesta fase de rehabilitació, a més del premi recent”.

Per la seua banda, l’arquitecta municipal, Cristina Alonso, ha informat de l’estat de les obres i ha destacat que “les obres de consolidació de l’edifici ja han finalitzat i ja ens estem dedicant a rehabilitar dos de les façanes o la fusteria exterior de tot l’edifici, així com elements decoratius de quatre sales de la planta baixa, com ara les pintures, les escaioles i els mosaics”.

Alonso ha explicat que ja està executada més del 60% de la fase i la previsió és que les obres estiguen finalitzades a principi del 2020. En aquest moment, com indica l’arquitecta, “l’edifici per primera volta tindrà ús i una part tornarà a estar oberta al públic d’una manera continuada, després de dècades tancat. Serà una fita important per a Meliana i la comarca”.

A partir d’ací, segons indica l’alcalde, Josep Riera, “el palauet de Nolla formarà part de l’oferta turística de l’horta dins de la proposta de Turisme Carraixet, en l’àmbit del patrimoni arquitectònic d’especial interés”. És un dels requisits del projecte de rehabilitació i, amb aquesta finalitat, l’Ajuntament de Meliana ja ha encomanat dos projectes audiovisiuals adreçats als futurs visitants. Un centrat en el procés de rehabilitació, a càrrec de l’arquitecta i fotògrafa d’arquitectura, Milena Villalba; i l’altre centrat en els aspectes històrics, artístics i socials del palauet, encarregat a la productora valenciana Barret Films.

Finalment, segons ha explicat el regidor de Cultura, Josep Mateu, “el palauet de Nolla esdevindrà un altre espai cultural molt potent per al municipi i una part important de les activitats culturals hi tindran lloc, entre altres un nou espai expositiu”. L’ampli pati del palauet també permetrà desplegar una programació cultural específica.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí