L'Ajuntament de Meliana prepara una inversió d’uns 500.000 euros per a la rehabilitació del Palauet de Nolla

1675

L’Ajuntament de Meliana està realitzant els primers passos per a poder executar una inversió important en la rehabilitació del Palauet de Nolla, un dels edificis patrimonials més importants del municipi i de la comarca.

En paraules de l’alcalde, Josep Riera, “la Generalitat ens ha oferit la possibilitat d’avançar més ràpid en este projecte de rehabilitació, llarg i costós per l’envergadura de les obres i el volum econòmic de la inversió, gràcies a la línia de subvencions amb fons europeus FEDER que ha posat en marxa”. Recentment, el president de la Generalitat, Ximo Puig, presentava el programa als alcaldes i les alcaldesses, i el 2 de novembre es publicaven les bases en el Diari Oficial de la Generalitat.

Un dels objectius del programa és promoure la protecció, el foment i el desenvolupament del patrimoni cultural per a un ús públic i turístic. “És en esta línia -com diu l’alcalde- que estem treballant ja, especialment després de la jornada El Palauet Nolla en obert o Open Palauet Nolla, de participació ciutadana, que vam celebrar a final d’octubre i en què ja vam preguntar a la ciutadania pels usos futurs del palauet”.

D’acord amb les bases, es podran presentar projectes d’entre cent mil i un milió d’euros, que es finançaran al 50 % entre l’Ajuntament i la Generalitat (FEDER). L’Ajuntament podrà acumular altres subvencions per a complir amb el 50 % que ha d’aportar. Habitualment, ja se’n reben de la Diputació i, enguany, també se n’ha rebut una de la Conselleria de Cultura per a la rehabilitació del Palauet de Nolla.

D’acord amb estes bases, l’Ajuntament està treballant amb l’objectiu de poder executar una inversió al voltant dels 500.000 euros. Així, explica el màxim responsable, “per a Meliana, dins del comportament pressupostari que estem portant al llarg de la legislatura i les fases d’obra que hem anat executant al palauet, seria possible una inversió municipal d’uns 250.000, el nostre 50 %, en un parell o tres d’exercicis”. Això permetria accedir als altres 250.000 euros finançats amb els fons europeus.

El primer pas serà contractar la redacció del projecte d’obra i tindre’l preparat per a quan isca la convocatòria d’esta subvenció. Amb esta finalitat, concreta Riera, “l’Ajuntament incorpora ara als pressupostos d’enguany 60.000 euros amb càrrec al superàvit del 2016, que no s’havia incorporat en la seua totalitat”. Amb això es farà el procés de contractació i d’adjudicació de la redacció del projecte abans que finalitze l’any.

Dins de les obres de rehabilitació del Palauet de Nolla, ara mateix s’està finalitzant la fase VIII, amb un cost de 64.698,43 euros, dels quals la Conselleria de Cultura n’ha subvencionat 31.452,81. Els treballs realitzats han consistit en la substitució dels tres forjats de la part nord-est de l’edifici, la restauració dels mosaics corresponents, la intervenció sobre el forjat de la torre i la protecció contra la humitat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.