Meliana passa de plens mensuals a un cada dos mesos a pesar d’augmentar en població i regidors

0
86
Bankia

El Bloc-Compromís per Meliana ha criticat la decisió del Govern municipal de canviar la celebració dels plens ordinaris i passar de fer un al mes a fer un cada dos mesos tot i que, en esta legislatura, el municipi compta amb més població i amb quatre regidors més al Consistori.
Per al portaveu del Bloc, Josep Riera, “esta decisió merma notablement la participació democràtica a Meliana, tant dels grups polítics com de la ciutadania, ja que és només en les sessions ordinàries quan es poden formular les corresponents preguntes i fer intervencions des del públic”. Des del partit valencianista auguren que esta legislatura estarà marcada per la freqüència dels plens extraordinaris.

Segons el responsable valencianista, “la mesura no es justifica de cap manera, ja que els departaments i els tècnics poden treballar igualment amb previsió de dos mesos, però caldria garantir la participació política i ciutadana amb el ple mensual”. Riera ha assenyalat que la decisió encara crida més l’atenció quan s’està vivint un moviment ciutadà creixent que demana més democràcia i més participació en la vida política, el 15M.

Per a Riera, “el PP demostra així la seua manera d’entendre la majoria absoluta i la concepció que té de partit únic”. El portaveu del Bloc ha recordat que en la legislatura anterior el PP ja va buidar de contingut la majoria de les comissions informatives, a què molts membres del govern ni tan sols acudien, i li va llevar moltes de les competències al ple, que va delegar en la Junta Local de Govern amb presència exclusiva del PP.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here