Meliana no debat la reducció del sou de l’alcalde i regidors encara que ho va anunciar en juny

0
69
Bankia

El grup municipal del Bloc a l’Ajuntament de Meliana ha denunciat que, tres mesos després d’haver anunciat la rebaixa del salari de l’alcalde i els regidors al butlletí municipal, l’equip de Govern encara no ha portat el tema al ple ni a la comissió corresponent “però sí ha rebaixat el sou dels funcionaris en una mitjana del 5%”.
En el ple ordinari de juny, el PP de Meliana va ratificar la resolució de l’Alcaldia en què s’aplicava la reducció dels jornals dels empleats públics municipals en una mitjana del 5%, en aplicació del Reial Decret 8/2010 aprovat pel Congrés dels Diputats.

Per a Josep Riera, portaveu del Bloc, “independentment que es tracta de l’aplicació d’un Reial Decret, la immoralitat és que l’alcalde popular, Blas Devís, ha reduït el jornal dels treballadors municipals, però no el seu i el de la resta de regidors i regidores”.

En aplicació de les recomanacions de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, en el cas de l’alcalde, que actualment cobra prop de 37.000 euros bruts a l’any, li correspondria una reducció del 6% del jornal.

Per al responsable valencianista, “el més preocupant i injust del cas és que a treballadors i treballadores, contractats laborals, que cobren poc més de l’1, 5 del sou mínim interprofessional, poc més 1.000 € bruts al mes, l’alcalde sí que els aplica la reducció del 5%”.

L’aplicació d’esta mesura a Meliana “encara és més polèmica i dubtosa si cal, ja que les retribucions, especialment pel que fa al personal laboral, no estan ben regulades i, des de fa anys, en molts casos no s’ajusten a la faena que realment es fa”. Com constata el regidor, “les notícies que tenim és que el govern popular no té la intenció d’augmentar cap sou en la Relació de Llocs de Treball que s’està elaborant, amb la qual cosa, si és així, les injustícies laborals s’agreujaran”.

Riera conclou que “la realitat que el PP ha generat és totalment injusta i del tot desproporcionada. La burla i el cinisme del PP encara és més evident després que en el butlletí municipal de juliol van anunciar que la reducció era imminent. Han passat tres mesos i s’han celebrat dos plens i la suposada reducció ni tan sols s’ha tractat en la comissió informativa corresponent”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here