Meliana instal·la les dos primeres estacions de bicis de préstec de BiciMeliana

716

L’Ajuntament de Meliana ha instal·lat les dos primeres estacions de bicis de préstec al municipi del servei BiciMeliana. La intenció és que el servei estiga totalment operatiu el dilluns 16 de setembre.

Meliana estacion bicisConcretament a l’estació del metro, al jardí del carrer Juli Benlloch, i una segona a l’entorn del carril bici de la Via Xurra en la seua connexió cap a Albalat dels Sorells, al carrer Blasco Ibáñez. Cada estació comptarà amb 10 bicicletes.

La gestió del servei, per dos anys, correspon a l’empresa MOVUS, Mobilitat Urbana Sostenible, SL, que ha sigut l’adjudicatària per un total de 55.742 euros. Aquestes estacions estan integrades dins de la xarxa d’estacions de l’àrea metropiltana de València, MIBISI, que actualment inclou 11 municipis i compta amb unes 130 estacions i un miler de bicicletes, i està interconnectada amb el servei de la ciutat de València, ValenBisi, amb estacions d’intercanvi.

Com explica la regidora de Medi Ambient, Rosa Peris, “es tracta d’una aposta més de Meliana cap al canvi de la mobilitat urbana i interurbana en què la bicicleta ha de tindre protagonisme, més encara en la mesura que Meliana es convertirà en un nuc de connexió de la xarxa de carrils bici”.

Per això, la responsable afirma que “és molt convenient que la resta de municipis de l’Horta Nord vagen incorporant-se a la xarxa, com ja ocorre a l’Horta Sud, perquè la capacitat de mobilitat siga completa”.

La instal·lació d’aquestes infraestructures ha sigut possible gràcies al programa de mobilitat sostenible impulsat per l’IVACE, l’Institut Valencià de la Competitivitat Empresarial de la Generalitat Valenciana, que ha subvencionat el projecte amb 15.070 euros. Els veïns de Meliana ja es poden donar d’alta en la plataforma de MIBISI, el Servei Metropolità de Biciccleta Pública de València, www.mibisivalencia.es

Meliana recorda que, a més del carril de la Via Xurra, d’ací a final d’any es posarà en marxa el tram de l’anell Verd metropolità des de Meliana fins a Port Saplaya que, juntament amb el tram ja finalitzat de Meliana fins a Montcada, generaran un altre eix de comunicació important.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.