Meliana crea la marca Producte de l’Horta de Meliana per a promocionar els seus productes agropequari

838

Després de la publicació i el període d’exposició pública sense que s’haja presentat cap al·legació, l’Ajuntament de Meliana va aprovar inicialment el Reglament d’Ús de la Marca Producte de l’Horta de Meliana, una iniciativa que està clarament orientada a potenciar el producte de proximitat o el que s’anomena de quilòmetre zero.

Horta-Futur

Com explica la regidora d’Agricultura de l’Ajuntament de Meliana, Amparo Martí, “es tracta d’una iniciativa pionera a la comarca impulsada per les regidories d’Agricultura i de Foment Econòmic per a posar en valor els productes agropequaris de l’horta de Meliana, i qui els produïx, per mitjà de la promoció als punts de venda i de restauració del municipi”.

Com recorda la regidora, “e 80% del terme de Meliana, unes 350 hectèrees, és horta productiva de qualitat. A més, unes 100 persones viuen directament de l’activitat agrícola, encara que n’hi ha moltes més vinculades d’alguna manera”.

En este sentit, com explica la responsable “la iniciativa de la marca, i d’altres futures, estaran molt vinculades i relacionades amb el Pla d’Acció Territorial de l’Horta de València, recentment presentat per la Generalitat, que va clarament en esta direcció”.

Per això, la marca inclourà tant els productes procedents dels camps i les granges de Meliana com d’explotacions de veïns i de veïnes de Meliana dins de l’àmbit de l’Horta Nord.

D’altra banda, es tracta d’oferir valor afegit al consumidor amb productes de temporada, a la manera de treballar a l’horta, clarament identificats amb una etiqueta específica. Per tal de garantir-ho, aquells que s’acullen a la marca hauran de tindre a disposició de l’Ajuntament el Document d’Acompanyament i Traçabilitat Agrícola (DATA) o, si és el cas, el document de compra del producte a la venda emparat amb el distintiu Productes de l’Horta de Meliana.

Així, en paraules de Martí, “per tal que la identificació siga fàcil, els productes aniran etiquetats amb la marca i els establiments estaran senyalitzatas amb una placa identificativa com a que hi estan acollits. A més, a l’Ajuntament hi haurà un registre oficial que serà públic per mitjà de la web municipal”. L’Ajuntament aplicarà un sistema de registre, supervisió i control del compliment del Reglament per mitjà dels departaments municipals.

 

Finalment, per part del govern local també es destaca el fet que la marca inclourà un altre dels sectors econòmics importants del municipi, l’hostaleria. És reconeguda la importància i la qualitat gastronòmica de molts bars i restaurants de Meliana i del nucli de Roca, per això podran participar aquells establiments que acrediten l’elaboració dels seus plats amb els productes que porten la dita marca.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.