Meliana contracta 65 persones a l’estiu a través de diferents programes

573

L’Ajuntament de Meliana ja ha iniciat les contractacions per a la campanya d’estiu. Hi treballaran unes 65 persones, 45 per contractació directa de la institució municipal i unes 20 per mitjà de les concessionàries i contractacions externes. La campanya inclou diversos programes.

Segons afirma l’alcalde de Meliana, Josep Riera, “tots estos programes s’impulsen des del pla d’ocupació previst per l’Ajuntament que ja vam dotar en els pressupostos municipals, independentment del pla d’’ocupació conjunt de les administracions públiques per a enguany que encara ha d’arribar i que ens reservarem per a fer front a l’últim quadrimestre de l’any”.

Els diferents programes inclouen d’una banda l’escola d’estiu, on treballaran 25 persones contractades per l’Ajuntament i 9 per prestació de servicis externs. És un programa en què participen, majoritàriament, joves menors de 35 anys i per al qual enguany es contractarà set persones més que en l’edició anterior. A més, es contracta els servicis especialitzats externs de nou persones més. També hi ha els programes per a atendre la vigilància de la platja i la gestió de la piscina municipal, una contractació externa que dóna faena a cinc persones. A més, l’Ajuntament contracta sis persones per a atendre la neteja de les instal·lacions de la piscina, i la vigilància i la neteja de les zones de pàrquing i de la zona dunar de la platja.

Un altre dels àmbits d’actuació és el manteniment. Així, l’alcalde i responsable de l’àrea d’Obres i Servicis explica: “aprofitarem estos mesos per a fer diverses tasques de manteniment a la via pública i també per a pintar els espais dels diferents centres educatius tot aprofitant les vacances escolars. Estos programes estan orientats a persones majors de 45 anys”.

Amb esta finalitat ja hi ha treballant tres persones més en el manteniment d’obra i al juliol se n’incorporaran dos per al manteniment de pintura. Com cada any, al juliol s’incorporaran els peons agrícoles per al manteniment de camins i espais rurals dins del programa impulsat pel Servici Públic d’Ocupació Estatal (SEPE). Es tracta de nou persones adscrites al règim agrari de la Seguretat Social.

Finalment, hi ha les contractacions externes de substitució per vacances de les empreses concessionàries dels servicis de neteja viària i recollida dels residus sòlids urbans i del manteniment dels jardins.

Per a les diferents contractacions, com conclou Riera, “s’han utilitzat diverses possibilitats per tal de garantir la igualtat d’oportunitats”. Així, s’ha utilitzat la borsa de treball de monitors i monitores de temps lliure i la borsa de treball creada per al pla d’ocupació conjunt del 2015. També diverses ofertes d’ocupació a traves del Servef i la base de dades de l’Agència de Foment Econòmic.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.