L'Ajuntament compra els antics Salons Meliana per a ubicar i centralitzar els serveis socials municipals

15 lecturas
L'Ajuntament de Meliana ha adquirit l’immoble on s’ubicava l’antic local de banquets Salons Meliana.  L'edific consta de planta baixa, d’uns 500 metres quadrats, i de dos plantes superiors, que fan un total de 966 metres quadrats. La inversió municipal total per a l’adquisició ha sigut de 301.768 euros.
L’immoble estarà dedicat principalment a la reubicació dels serveis de l’Àrea Social de l’Ajuntament, principalment el Serveis Socials Municipals, que ara presten el servei en un local llogat.
Ara mateix l’espai actual és insuficient i els programes s’han hagut de repartir per diferents dependències municipals. La finalitat de la compra és poder tindre un únic espai de referència i el local adquirit reuneix les condicions necessàries.
Com explica la regidora de Serveis Socials, Marta Valero, “ja en la legislatura anterior, el Departament de Serveis Socials vam plantejar la necessitat de reubicar els serveis sociales en un espai més ampli que permetera millorar i ampliar les prestacions i els programes de l’àrea, que cada volta en són més”.
Segons Valero, “el fet que disposem d’una planta baixa àmplia pràcticament diàfana permet plantejar un espai de treball i d’atenció a les persones usuàries molt millorat, alhora que, per les característiques de l’edifici, es pot generar un ampli pati de llums i l’entrada directa de llum natural que millore les condicions de treball”.
Valero ha explicat que “la primera planta actualment té dos vivendes diferenciades i la segona és un espai diàfan, fet que permet planificar actuacions per a atendre altres necessitats i projectes de l’àrea i de l’Ajuntament mateix”. Amb el valor afegit que ha suposat constatar que el paviment d’una de les vivendes és de mosaic Nolla, un valor patrimonial característic de la localitat.
El pas següent, tal com ja es va informar, serà la redacció del projecte i l’execució de les obres de rehabilitació. La Generalitat, per mitjà de la Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, ha incorporat l’actuació de rehabilitació de l’edifici de Meliana dins del programa Reconstruïm Pobles, amb una inversió de 480.000 euros.

 

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí