Meliana celebrarà al nucli de Roca el seu mercat artesanal i de proximitat

1878

Diumenge que ve, 26 de març, la Regidoria d’Agricultura de l’Ajuntament de Meliana, en col·laboració amb diversos productors i col·lectius, posa en marxa al nucli rural de Roca un mercat artesanal i de proximitat on tindran un lloc destacat els productes de l’horta. Obrirà les portes a les 10.00 hores.

Segons explica la regidora d’Agricultura, Amparo Martí, “és un projecte que estem treballant des de fa mesos després que, fa un any, vam posar en marxa la marca Productes de l’Horta de Meliana”. Des d’aleshores s’estan realitzant diverses accions, però, explica Martí, “trobem que és una bona iniciativa generar un espai propi de venda i promoció d’estos productes en un entorn rural com el nucli re Roca, enmig de l’horta i ben comunicat”.

Es tracta d’un mercat singular i participatiu que naix amb la humil però ambiciosa pretensió de convertir-se en un punt de trobada i d’expressió de la cultura valenciana. Un espai obligat per a conèixer l’Horta. Es tracta d’un mercat dins de la xarxa dels mercats de la terra, en este cas vinculat a l’horta.

Així, detalla la regidora, “es podrà fer una ruta guiada amb què descobrir algunes de les meravelles de l’horta, la seua gent i el paisatge”. S’hi podrà presentar un llibre o un disc de música en valencià, donar cabuda a qualsevol iniciativa vinculada a l’horta, tallers per a grans i menuts, demostracions i venda de productes artesans (cabassos, espardenyes, ceràmica, roba, cuir, etc.) però, al centre de tot, l’activitat agrària. Un mercat de productors, de venda directa on conèixer varietats de fruita i verdura locals, cultivades a les portes de la ciutat de València.

La finalitat és que s’hi puguen trobar parades de fruita i verdura, productes transformats (cremes, sucs, conserves, melmelades, etc.), pa, mel i derivats, fruits secs, cosmètica i productes d'higiene; i una botiga on trobar tot allò que no aporten directament els productors. A més, Martí destaca que “també es podran adquirir coses de les parades i deixar-les a la barra del mercat perquè les cuinen i, així, fer una degustació mentre es disfruta d’una actuació musical”. Per tant, també té la intenció de convertir-se en una alternativa d’oci per a totes les persones.

El mercat s’instal·larà al Casó, al nucli rural de Roca, pertanyent al municipi de Meliana, també conegut pels seus llocs de restauració i pel betlem monumental que es munta cada any. S’hi pot arribar per la V-21 des de l’eixida de Port Saplaya; o bé des de Meliana per la CV-313 o camí de la Mar. També amb bicicleta pel carril bici València-Puçol, enllaçant després amb el carril bici Meliana-Roca paral·lel a la CV-313, per on transcorrerà el futur Anell Verd Metropolità. També s’hi pot arribar amb el tren de rodalia. Concretament, amb la línia C-6 amb parada a Roca-Cuiper. El nucli de Roca es troba enmig de l’horta i pròxim a la platja de Meliana, connectada també amb carril bici.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.