Meliana aprova uns pressupostos de 6, 6 milions d’euros per al 2017

618

L’Ajuntament de Meliana ha aprovat amb els vots a favor de Compromís i el PSOE, l’abstenció de l’Assemblea Ciutadana i el posicionament en contra del Partit Popular, els pressupostos municipals per al 2017 de 6, 6 milions d’euros. Segons ha explicat l'alcalde, Jospe Riera, la part més important correspon al capítol de Personal, amb 3, 6 milions; mentre que la despesa corrent prevista és de prop de 2 milions d’euros. El capítol de subvencions i transferències corrents és de 523.388 euros i, per a inversions, hi ha previstos 458.000 euros.

josep05151“Són uns pressupostos equilibrats que permeten desplegar l’acció de govern i, alhora, reduir la pressió impositiva abaixant l’IBI; i també tancar l’exercici sense cap endeutament”, ha declarat Riera. Així, les inversions previstes garantixen l’aportació municipal en el cas que el Ministeri d’Hisenda aprove l’estratègia europea EDUSI, anomenada ViuHo, elaborada conjuntament amb els ajuntaments de Foios i Albalat. I s’inclou la reducció del quoficient de l’Impost de Béns Immobles, que passa del 0, 74 % al 0, 71 %, fet que suposarà uns 80.000 euros menys d’ingressos.

Els pressupostos permeten fer una primera modificació de la Relació de Llocs de Treball, vigent des del 2013, ajustant-la a les obligacions legals i a algunes de les necessitats de l’Ajuntament. Així, per exemple, es crea la plaça de tresorer, es recupera per sentència judicial la plaça de tècnic de promoció del valencià i s’amplia fins al 100% la jornada de l’arquitecta municipal, que fins ara era del 60%. En este sentit, l’alcalde afirma que “esta modificació de la RPT, els canvis en el sistema de productivitats i gratificacions o les ajudes socials, permetran avançar en una millor gestió dels recursos humans municipals”.

La despesa social serà de 550.000 euros en Serveis Socials i 893.000 en Educació. Així, “si en el 2016 es féu un esforç important per a implementar el projecte Xarxa Llibres de la Generalitat, en el 2017 serà el reforç de l’equip base de Serveis Socials, amb una aportació important de la Generalitat”, expliquen des del Govern municipal. En esta àrea, també hi ha prevista l’adaptació de la llar del jubilats com a Centre Integral de Majors.

Inversions en vials i edificis públics

El gros de les inversions s’han previst per a vials públics, amb 200.000 euros; la remodelació de les piscines municipals, 36.000 euros; edificis municipals, 30.000 euros; la intervenció al palauet de Nolla, 30.000 euros; el clavegueram, 24.000 euros; camins rurals i horts socials, 31.000 euros, i l’administració electrònica amb 20.000 euros.

El màxim responsable manifesta que, “enguany, totes estes actuacions es voran implementades en la mesura que es concrete el superàvit pressupostari previst per al 2016, el Fons de Cooperació Municipal inclòs per la Generalitat en els pressupostos del 2017, i la resolució de la convocatòria de l’estratègia europea EDUSI”.

D’altra banda, hi ha tota una sèrie de projectes que s’estan definint per diferents administracions -que tenen incidència al municipi-, que determinaran la concreció de les actuacions. Com ara els plans d’acció territorial de l’horta i del litoral; l’Anell Verd metropolità o la rotonda d’accés a Meliana des de la CV-300, projectes inclosos en els pressupostos de la Generalitat del 2017 com la construcció del pavelló cobert multiusos per part de la Conselleria d’Educació i Esport.

Presupuestos “sin imaginación”

El PP votó en contra del proyecto de presupuestos, entre otros motivos, porque están basados, dice, “en las cosas futuribles y en la probabilidad de obtener una subvención europea” en referencia al proyecto de la Estrategia de Desarrollo Urbano Sostenible (EDUSI) con el que Meliana pretende optar a fondos FEDER.

Para los populares, se trata de unas cuentas “sin imaginación y sin ambición” y critican que, pese a heredar un Ayuntamiento con un superávit de cerca de 1 millón de euros, solo se ha reducido el coeficiente del IBI en tres puntos (del 0, 74 al 0, 71). También han criticado que para el fomento del Empleo sólo se consignen 30.000 euros 'ampliables' y se encomienden a las subvenciones de la Generalitat para desarrollar una multitud de servicios.

Desde el PP han denunciado que tampoco son unos presupuestos participativos donde la ciudadanía haya tenido la oportunidad de opinar y decidir “tal y como llevaban en su programa estos “gobiernos del futuro” y tanto que creen en lo público, tampoco han aceptado la propuesta popular de la aplicación de la Carrera Profesional Horizontal, en donde se reconocería gradualmente el esfuerzo de todos y todas los empeñados públicos”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.