Medi Ambient confirma a la comissió contra les inundacions de Godella que les obres dels pluvials conclouran al 2019

0
761

La Comissió contra les inundació i defensa del Medi Ambient de Godella s’ha reunit hui amb el secretari autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic, Julià Álvaro, i amb els directors generals de l’Aigua i de Medi Natural i Avaluació Ambiental, Manuel Aldeguer i Antoni Marzo, respectivament. A la reunió se’ls ha confirmat que les obres de pluvials arrancaran al 2018 amb la finalització prevista per al 2019.

Des de la Comissió, que també representa els interessos dels veïns de Burjassot i Rocafort, que es veuen igualment perjudicats per les inundacions, s’han mostrat “molt contents” per la “magnífica predisposició” que ha mostrat hui la Conselleria per tal de solucionar els problemes d’inundacions, conseqüència d’un sistema de pluvials i evacuació insuficient i obsolet.

Segons han assenyalat després de la reunió, “el Projecte per donar solucions a les inundacions dels nostres pobles va endavant. Durant el 2018 es faran les obres més importants. Tenint previst finalitzar les obres a 2019”.

La Generalitat també ha explicat als veïns que serà sensible a que el mencionat projecte siga el menys abrasiu possible respecte a les obres a realitzar. “S’intentarà buscar el màxim consens amb tot el món, però amb la voluntat ferma de que durant la present legislatura el projecte de canalitzacions d’aigües siga una realitat i ni el poble ni l’horta tinguen que patir més les inundacions que tant de mal han fet”, han informat els representants veïnals.

Davant la possibilitat de construir més al terme, des de la Conselleria han explicat que en tot cas els projectes hauran de tindre l’informe favorable de les seues competències i que el Govern valencià està a favor d’un “altre tipus de creixement sostenible, sense tant de ciment i taulell, i preservant els espais naturals”.

Segons expliquen des de la comissió, Álvaro s’ha compromès a realitzar reunions periòdiques amb el col·lectiu veïnal per fer el seguiment del procés de materialització del projecte de pluvials, i també amb les diferents administracions.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here