Marzà i Amigó visiten el CEIP Jaume I de Novetlè per a presentar el programa 'Bombers a l'escola'

36

El conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, i la presidenta del Consorci Provincial de Bombers de València (CPBV), Maria Josep Amigó, han assistit hui a una de les sessions de 'Bombers a l'escola' al CEIP Jaume I de Novetlè, acompanyats per l'alcalde de la localitat, Rafael Vila; la regidora d'Educació, Ana Mateu; l'inspector en cap de Bombers, José Miguel Basset, i el coordinador del projecte, Alberto Capaccioni.

La iniciativa 'Bombers a l'escola' té la col·laboració d'Educació de la Generalitat des del seu inici en el curs escolar 2017-2018. El projecte tracta de sensibilitzar i informar l'alumnat dels perills del foc i al mateix temps oferir informació sobre com actuar en cas d'accident amb el foc o fum.

Maria Josep Amigó ha explicat que "és important que des de ben menuts els xiquets i les xiquetes coneguen la gran tasca que fan els bombers en la societat i aquestes sessions tan didàctiques permeten conéixer de primera mà com actuar davant de certes situacions", i ha afegit que "volem estendre aquestes activitats cada vegada a més escoles".

En aquesta línia, el conseller Vicent Marzà ha comentat que "aquestes sessions permeten que les xiquetes i els xiquets coneguen de primera mà el que els expliquen els mateixos bombers, ja que per mitjà dels xiquets i les xiquetes també eduquem els adults, perquè els seus familiars tinguen eines de prevenció", i ha continuat dient que "no estem a Novetlè per casualitat, aquesta escola és un exemple de la bona col·laboració proactiva dels ajuntaments per a millorar les escoles.

Aquest és un dels centres on ja es pot veure una millora de les instal·lacions mitjançant el programa Edificant, en què hem fet una inversió de més de 100.000 euros per part de la Conselleria per a fer unes actuacions que ha tramitat l'Ajuntament de Novetlè. Vull recordar també que a la comarca de la Costera ja hem adjudicat fons econòmics per valor de més de 10 milions d'euros per a millorar centres educatius en tota la comarca mitjançant Edificant. El CEIP Jaume I, a més, ha estrenat aquest curs una aula gratuïta de 2 anys, que suposa generar major cohesió social i millors serveis per a la població, i també que els pobles xicotets conserven i consoliden la seua població".

Bombers a l'escola

La xarrada de hui al Jaume I de Novetlè ha estat impartida pel bomber Roberto Fernández, amb informació sobre com actuar en cas de fum, com evitar accidents amb el gas o incidents amb l'oli, i ha recordat la importància de telefonar el 112 en cas de necessitat.

Les xarrades estan dirigides a escolars d'entre 8 i 12 anys, de tercer a sisé de Primària. Cada sessió té una duració d'una hora i mitja basada en materials didàctics: un decàleg d'actuació, un còmic i un díptic informatiu editat en valencià, castellà i anglés, que s'emmarquen en la unitat didàctica feta entre el Consorci i la Conselleria.

En la primera edició de 'Bombers a l'escola', el programa va arribar a 2.200 xiquets i xiquetes, xifra que es va incrementar fins a 9.000 alumnes en l'edició de l'any passat. El projecte forma part del programa de sensibilització del Consorci en què també s'inclou 'Bombers en la societat', la versió adulta impartida per l'Associació de Bombers Veterans del Consorci, i la visita dels i les escolars als parcs de bombers.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.