Marta Martín (EUPV Alboraia), en Brusel·les per participar a les Jornades de Solidaritat Internacional

933

Brussel·les ha acollit ahir i hui unes jornades de Solidaritat Internacional organitzades per la portaveu d’Esquerra Unida al Parlament Europeu, Marina Albiol, a les quals han acudit diversos regidors i militants d’Esquerra Unida del País Valencià.

eupv-jornades-solidaritat

Albiol explica que “durant dos dies, i gràcies a un intens programa, els assistents hem pogut aproximar-nos a la realitat actual de lluites arreu del món com el Sàhara, Palestina o els diferents processos a Amèrica Llatina. A banda, hem pogut crear xarxes per organitzar l’activisme solidari internacional que desenvolupem als nostres pobles i ciutats, per seguir treballant des de l’àmbit local la solidaritat entre els pobles”.

A les jornades han participat els regidors i regidores Marta Martín (Alboraia), Manu Clemente (Xiva) i Estefania Blanes i Cristian Santiago (Alcoi), junt amb els militants Mireia Biosca, Fede Sabater i Luis Poveda. A banda, també han assistit càrrecs públics i militants d’Izquierda Unida de tot l’Estat espanyol, entre ells dos senadors.

El programa va començar ahir dijous amb una visita a l’Europarlament per conèixer el funcionament de les institucions europees; a continuació, va tindre lloc una primera sessió en què van participar l’ambaixadora de Veneçuela davant la Unió Europea Claudia Salerno i l’ambaixadora de Cuba davant la UE Norma Goicoechea.

Este divendres, la jornada s’ha encetat amb una sessió sobre la lluita contra el colonialisme als països de l’Orient Mitjà, amb la participació de l’activista kurd Eyyup Doru, la coordinadora de la Xarxa de Solidaritat amb els Presos Polítics Palestins Charlotte Kates, i el coordinador de l’ONG Third World Health Aid André Crespin. Finalment, el programa ha conclòs amb una mesa redona sobre exemples d’organització de la solidaritat i l’internacionalisme amb Amèrica Llatina, en què han pres el responsable de Constituyente de Exiliados Colombianos Pedro Nolasco, i la representant de les Brigadas Internacionales de Paz Ana Vicente.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.