Marco aborda amb el Govern la planificació del procés de desescalada per la COVID-19

28

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, com a membre de la Junta de Govern de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), ha mantingut hui una reunió telemàtica amb la vicepresidenta del Govern, Teresa Ribera, i amb els titulars de Sanitat, Salvador Illa, i de Política Territorial i Funció Pública, Carolina Darias, en la qual han analitzat la situació actual de la crisi sanitària per la COVID-19 i han abordat el procés de desescalada, que ha de desenvolupar-se de la mà dels ajuntaments, amb cautela, i seguint unes pautes generals d'actuació que han de ser marcades en tot cas per les autoritats sanitàries.

"Des de la FEMP, hem traslladat al Govern l'important paper que estem tenint els ajuntaments en la gestió del coronavirus i cara a la desescalada i la recuperació econòmica i social continuarem sent l'administració més pròxima al ciutadà", ha explicat l'alcaldessa, Amparo Marco. "Per això, hem demanat obrir un fòrum permanent amb el Govern per a marcar els passos a seguir a partir d'ara i traçar unes pautes comunes que traslladarem a la nostra ciutat, amb coordinació i informació de primera mà amb la qual poder planificar amb garanties el dia després i la nova normalitat", ha apuntat. Una petició que ha vist viable el Govern durant la mateixa reunió, comprometent-se a obrir aqueix grup de treball i diàleg amb la FEMP que facilite l'intercanvi bidireccional d'informació.

L'alcaldessa ha subratllat la importància d'afrontar el procés de desescalada de la mà dels ajuntaments com a agents actius en la gestió d'aquesta crisi sanitària, econòmica i social i ha incidit en la necessitat de comptar amb la complicitat i la implicació de la ciutadania. Marco també ha posat sobre la taula altres temes com la protecció de les persones més vulnerables, la diversitat territorial per a tindre en compte la desescalada del turisme i sobre el sector comercial, ha plantejat que el xicotet comerç siga prioritari en l'obertura. Tot, "seguint els criteris sanitaris, que són els que han de prevaldre per damunt de la resta", segons l'alcaldessa. "Hem de continuar treballant amb cautela i prudència, perquè Castelló puga recuperar la normalitat pas a pas sobre la premissa màxima de la protecció de la salut", ha recalcat la primera edila.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.