Manises obliga als propietaris de gossos a portar en tot moment borses per als excrements i aigua per a les miccions

0
6 lecturas

L'Ajuntament de Manises, a través de la Regidoria de Salut Pública, ha elaborat i aprovat en l'últim ple, celebrat el passat 25 de gener, una ordenança que alberga els principis bàsics de respecte, defensa, protecció, higiene i salubritat dels animals de companyia de Manises, i amb la qual es pretén “augmentar la sensibilitat col·lectiva cap als comportaments més humanitaris i propis d'una societat solidària i moderna”.

Una nova normativa que suposa la derogació de l'antiga ordenança reguladora municipal sobre tinença d'animals aprovada en 1996. A més actualitza aquesta ordenança a les circumstàncies actuals, la presència d'animals de companyia al municipi, especialment, al nucli urbà, que està plantejant al Consistori un gran nombre de problemes higiènic-sanitaris, econòmics i mediambientals.

Amb aquesta nova ordenança s'obligarà als propietaris d'animals, quan transiten per la via pública, a anar proveïts en tot moment de corretja o cadena per a la subjecció de l'animal, boç en el cas que siga obligatori, borses per a la retirada d'excrements, recipient per a diluir les miccions, i la Targeta Censal per a la identificació de l'animal (obligada per a tots els animals que residisquen a Manises), així com la Llicència Municipal de tinença en el cas d'animals potencialment perillosos.

Les infraccions d'aquest nou reglament es classifiquen en lleus, greus i molt greus, sent sancionades amb una multa en metàl·lic de 50 a 600 euros, de 601 a 6.000 euros i de 6.001 a 18.000 euros, respectivament. D'altra banda, es contemplaran com infraccions lleus penalitzades amb 150 euros la primera vegada, 250 euros la segona, i passarà a considerar-se greu a partir de la tercera, les següents faltes: no retirar els excrements, no diluir les miccions, no portar la Targeta Censal, la Llicència Municipal de tinença d'animals perillosos, el gos lligat, borses per a la retirada d'excrements i difusor per a diluir les miccions.

També es prohibeix la permanència continuada de gossos i gats en les terrasses i balcons dels pisos. Els propietaris seran sancionats si el gos o el gat lladra o maula habitualment durant la nit, així com si l'animal roman a la intempèrie en condicions climatològiques adverses a la seua pròpia naturalesa o si el seu lloc de refugi les empitjora.

La regidora de Salut Pública de l'Ajuntament de Manises, Mª Irene Camps, ha assegurat que “respon a la demanda de la ciutadania actualitzar l'ordenança sobre protecció i tinença d'animals, ja que no s'actualitzava des de fa 22 anys, temps en el qual sense dubte han canviat les circumstàncies relacionades amb la tinença d'animals. Amb aquesta ordenança pretenem, entre altres moltes coses, atallar el problema dels excrements als carrers, que s'ha convertit en un conflicte d'higiene i salut pública".

"Un assumpte al qual ja vam respondre amb diferents campanyes de conscienciació, i ara ens dotem d'un sistema sancionador d'acord a la problemàtica actual amb multes fins als 6.000 euros en els casos de reiteració. Per això, estem segurs que, amb aquestos mitjans i la col·laboració dels veïns i veïnes, aconseguirem millorar el benestar tant de la ciutadania com dels nostres animals", conclou.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí