Manises fomenta la mobilitat sostenible amb cicle carrers i carrils bici

656

L’Ajuntament de Manises va impulsar, per primera vegada fa uns mesos, els cicle carrers, carrers d’una sola direcció en els quals es dona prioritat al ciclista front a qualsevol tipus de vehicle. Aquesta és una de les primeres mesures que ha implementat el Consistori per aconseguir fomentar altres formes de desplaçament més sostenible, com ara la bici, però també caminar o el transport públic, que milloren la qualitat de vida de la població i garanteixen la sostenibilitat de l’entorn més pròxim.

Els cicle carrers van ser el primer pas per fer de Manises un municipi més sostenible”, explica Carmen Moreno, regidora de Mobilitat Urbana Sostenible. Els primers carrers on es va establir des del mes de setembre de 2017 la prioritat dels ciclistes van ser Mestre Guillem, Major, Rodrigo Botet, Cura Català, Antonio Alcácer, Rafael Suria, Joan Baptista Miquel Garcerà, Blasco Ibáñez, Rafael Atard, Masia de la Cova, Cervantes, Baixada del Riu, Pascual Sanchis i Tramvies, tots al casc urbà.

Paral·lelament, el Consistori ha decidit començar les obres del carril bici des del carrer Esports fins a la Plaça del 2 de maig on es podrà enllaçar amb els cicle carrers ja existents per tal d'unir aquella part de la ciutat amb el centre històric.

Altra de les mesures que està previst posar en marxa són les bicicletes elèctriques per als conserges municipals que han de moure’s per tot el poble perquè es fan càrrec de distints edificis de l’Ajuntament.

Així mateix, l’equip de Govern ha reforçat la protecció del desplaçament a peu dintre del municipi amb senyals lumínics d’advertiment de pas de vianants en zones de màxima afluència. Les primeres zones on s'ha dut a terme la instal·lació són les entrades a Manises des de la N-220 i, a poc a poc, s’aniran ampliant. Per altra banda, encara que la limitació del municipi és de 30 km/hora, per preservar la seguretat de les persones i regular el trànsit, s’han col·locat recentment reductors de velocitat a la zona d’Obradors i està previst que s’establisquen també a l’Avinguda de Roses.

Totes aquestes mesures renoven el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, un conjunt d’actuacions que tenen com a objectiu implantar formes de desplaçament que siguen compatibles amb el creixement econòmic, la cohesió social i la defensa del medi ambient, com caminar, anar en bicicleta o el transport públic”, assegura Moreno. En aquest últim punt, s’ha ampliat, per petició ciutadana, el transport públic gratuït que realitza el trajecte en casc urbà i urbanitzacions en la franja horària de 10 a 12.15 hores.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.