Manises es congratula de que Sanitat ja dispensa metadona en els centres de salut de cada pacient

2700

Al mes d’octubre ha entrat en vigor l’acord que el passat estiu l’Ajuntament de Manises va aplegar amb la Conselleria de Sanitat Pública i Salut Universal perquè la dispensació de metadona es realitzara en el centre de salut al qual pertany cada pacient.

Aquesta mesura, a proposta de l’Ajuntament de Manises, té un doble objectiu. D’una banda, evitar que els pacients hagen de fer llargs desplaçaments per continuar amb el seu tractament. I d’altra, no convertir el CS de Manises en l’únic centre de dispensació de metadona per tal de no saturar-lo.

L’Ajuntament de Manises havia mostrat des del principi la seua total oposició a la mesura inicial adoptada per Conselleria pels inconvenients que suposaven per als usuaris de metadona, i també perquè focalitzar la distribució d’aquesta en un únic centre de salut no era la millor solució per al correcte funcionament del centre.

“Des de l’Ajuntament de Manises sempre es va tractar de mantenir les vies de diàleg obertes amb la Conselleria de Sanitat Pública i Salut Universal perquè aquesta rectificara i poguérem aplegar a un acord de sentit comú i beneficiari per a tots”, assegura l’alcalde de Manises, Jesús Borràs.

Gràcies al treball de l’equip de Govern de l’Ajuntament de Manises en l’adopció d’aquest tipus de mesures s’aconsegueix defendre el correcte funcionament del CS de Manises. A més, dignifica als pacients tractant-los en el seu entorn, evitant així, l’estigmatització i aïllament social que portarien mesures com la que Conselleria pretenia posar en marxa.

Finalment, la regidora de Salut Pública, M. Irene Camps, afirma que “a proposta de l’Ajuntament de Manises, hem passat de ser l’última àrea en què s’havia de distribuir aquesta medicació centralitzada en un mateix centre de salut, a ser pioners en la dignificació dels pacients que s’encontren baix el tractament de metadona, aconseguint que cada pacient puga rebre la seua medicació al seu centre de salut habitual. Tot això gràcies al diàleg entre la Conselleria de Sanitat Públic i Salut Universal, l’Hospital de Manises i l’Ajuntament de Manises”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.