Manises vol estimular la participació ciutadana en l’àmbit cultural en la creació del Consell Cultural

21 lecturas

Manises ha constituït el Consell Cultural, promogut per iniciativa de l’Ajuntament, que té com a objectiu estimular la participació ciutadana en l’àmbit cultural de la ciutat.

Manises Consell CulturalAmb la creació d’aquest Consell, Manises pretén enfortir les relacions socials a la ciutat, donar veu a les diferents associacions i especialistes en diferents disciplines culturals, atendre la diversitat, millorar la coordinació dels programes culturals i aconseguir una major integració i promoció de la convivència entre les diferents sensibilitats i àmbits culturals del municipi.

La principal funció del Consell Cultural és assessorar i traslladar propostes raonades a l’Ajuntament que siguen viables i susceptibles de ser incorporades a les programacions culturals municipals, així com la col·laboració amb l’activitat cultural institucional o de les diferents associacions i entitats de Manises.

El Consell Cultural Municipal (CCM) té la seu a la Casa de Cultura i està presidit per l’alcalde o el regidor o la regidora en qui delegue. De ell formen part també un secretari o secretària i entre 7 i 25 vocals, entre els quals hi ha un representant de cada grup polític amb representació en la corporació municipal i un representant de cada entitat o associació cultural o cívica.

Entre les associacions es troben la Societat Musical l’Artística Manisense, l’Ateneu Cultural, Grup de Danses i Rondalla Repicó, Junts Complint Somnis, Centenar de la Ploma, Sant Jeroni, Radioaficionats espanyols, DX l’Àmfora, Associació Fotogràfica, Ufologia, Butoni Films, Amics del Museu de Ceràmica, Clau de Sol, Maniàtic, FIM València, Batucada Eywa o Arts Orientals Nabui.

Els pens ordinaris del CCM tindran caràcter semestral, encara que pot haver-hi sessions extraordinàries il·limitades, sempre que es convoquen per un mínim d’un terç dels representants de les associacions.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí