Manises celebrarà per primera volta la Setmana de la Mobilitat Europea

0
171

El proper dia 18 de setembre, Manises celebrarà per primera volta la Setmana de la Mobilitat Europea amb diverses activitats per a totes les edats durant tot el matí al voltant de la Ciutat de l’Oci i de l’Esport.

setmana-de-la-mobilitat-manises-1El dia començarà a les 10.00 hores del matí amb una ronda urbana de bicicletes per tota la ciutat. Més tard, a la Ciutat de l’Oci i de l’Esport, els més menuts podran gaudir d’un parc amb circuit d’educació vial, un circuit de bicicletes, alguns tallers infantils i, a les 12.30 hores, una exhibició de patinatge.

Diversos estands estaran presents al llarg del recinte on es podran veure demostracions de reparacions d’avaries bàsiques de bicicleta i altre estand de salut. A més, hi haurà regals i begudes per a tots i, per finalitzar la jornada, entre tots els participants se sortejarà una bicicleta.

La regidora de Mobilitat Urbana Sostenible de l’Ajuntament de Manises, Carmen Moreno, que predica amb l’exemple i es desplaça normalment amb la seua bicicleta, ha destacat que “és important fomentar l’ús dels mitjans no contaminants com la bicicleta o caminar amb jornades lúdiques com la d’aquest diumenge”.

Manises en l’actualitat no compta amb un carril bici, no obstant això, des de fa uns mesos, s’està estudiant la possibilitat d’instaurar-lo en un futur per tal de millorar els serveis a la ciutadania i d’afavorir el medi ambient. Segons paraules de la regidora, “malgrat que és un projecte ambiciós per a la nostra ciutat, permetrà incentivar els desplaçaments segurs i saludables a Manises i esperem que tinga molt bona acollida entre tots els manisers i maniseres”.

A més, cal destacar que dins dels objectius de la Regidoria de Mobilitat Urbana Sostenible de l’Ajuntament de Manises es troba la creació d’una xarxa d’itineraris segurs amb la finalitat de que els xiquets puguen desplaçar-se a peu o en bici en els seus trajectes diaris. Aquest interessant projecte està pel moment en la seua fase inicial d’estudi i permetrà reduir el número de vehicles privats a les zones escolars així com també promoure el caminar com una forma activa de lluitar contra el sedentarisme i totes les seues conegudes conseqüències.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here