Manises celebra la seua XIV Biennal Internacional de Ceràmica

403

Manises torna a celebrar un any més la seua Biennal Internacional de Ceràmica amb la qual serà l'edició número XIV d'aquesta mostra i la qual connecta la tradició amb la modernitat, enllaçant el passat d'una ceràmica tradicional amb el present de l'art contemporani.

Aquesta XIV Biennal Internacional de Ceràmica s'inaugurarà divendres, 8 de novembre, a les 19.30 hores, a la sala d'exposicions Els Filtres. A més, durant els dies anteriors i posteriors a la inauguració d'aquest certamen, es realitzaran de manera paral·lela una sèrie d'activitats a la ciutat.

Però abans, el dilluns 4 de novembre, el Museu de la Ceràmica de Manises va acollir la inauguració de l'exposició “Pluja/Fraccions de Enotis” del Col·lectiu CSC, seguida dels comentaris dels components del col·lectiu. Hui, 5 de novembre, a les 18.00 hores al mateix museu, tindrà lloc una conferència de la mà d'Ángel Garraza l'exposició de la qual “Paisajes de sobremesa” s'inaugurarà a les 19.30 hores del dia següent, 6 de novembre, al MUMAF.

El dijous 7 de novembre, a les 19.30 hores, s'inaugurarà a la Casa de Cultura de Manises l'exposició “Materializar gritos – Acto de comunicación nº35” del guardonat amb el premi d'art a l'última edició de la Biennal, Pablo Bellot, per la seua obra “La vomitera como último acto” i a l'acte del qual precedirà una conferència al Museu de la Ceràmica de Manises a les 18.00 hores.

El divendres 8 de novembre serà la jornada més important d'aquesta XIV Biennal de Ceràmica, on a més de la roda de premsa convocada a les 12 hores en el Museu de Ceràmica i la inauguració oficial de la Biennal a la sala d'exposicions “Els Filtres” a les 19.30 hores, tindrà lloc el lliurament de premis als guanyadors de la present edició en un acte a l'Auditori Germanies que començarà a les 20.30 hores i que es clausurarà amb un concert a càrrec del grup de cambra Giuseppe Verdi que interpretarà un repertori de les següents peces musicals en honor als països d'origen dels premiats d'aquesta edició: «Lied Ohne Worte Op. 62 nº6» de Felix Mendelssohn, «A queda Do Império Vitorino/Paulo Lourenço» , «Bozüyük Ketenim var üç enden» de Yöre Türküleri, «Kukuk Nr. 132 – Bin i nit a lust’ger Schweizerbu» de Johann Kaspar Mertz i «Ume Malkoak» de Pablo Sorozábal.

Els premis de la XIV Biennal Internacional de Ceràmica estan distribuïts en dues categories, la primera d'Art, de creació lliure, i la segona de Disseny de Producte, enfocat a peces de volum de caràcter utilitari i/o decoratiu, amb els seus corresponents esments d'honor. Dins de la primera categoria trobem el premi President de la Generalitat Valenciana dotat amb 5.000 euros, el premi Diputació de València amb una dotació de 3.000 € i el premi per a menors de 35 anys Ciutat de Vénissieux, ciutat germanada amb el nostre municipi, que entregarà la quantitat de 1.800 euros a la persona guardonada.

El premi Disseny de Producte Ceràmic Ciutat de Manises comptarà amb un reconeixement econòmic de 3.000 euros. A més, la ciutat de Montelupo Fiorentino amb la qual Manises també està germanada, oferirà a una persona la possibilitat de realitzar una residència artística a la seua ciutat. La present edició ha acollit a 193 ceramistes de 40 països diferents.

Les activitats continuaran el dia 11 amb el Workshop o xarrada taller «La ceràmica: art, artistes i artesania», a les 18.30 hores, a la fàbrica La Ceràmica Valenciana a càrrec de Vicente Gimeno Peris, gerent i director artístic; el dia 12 amb la conferencia de Miquel Ruíz Pérez, xef a «El baret de Miquel», sobre l’elecció d’una vaixella; i el dia 13 amb el Workshop «Fossil Ceràmic: del torn a la cuina» al taller DOMANISES a càrrec de Juan Carlos Iñesta Pérez, mestre artesà i investigador ceràmic, de 16.00 a 20.00 hores, on es comptarà també amb la presència del cuiner Miquel Ruíz.

Finalment, els dies 9 i 15 de novembre tindrà lloc un Cinefòrum Ceràmic on les persones assistents podran visionar cinema d'autor relacionat amb la ceràmica i gaudir d'una conferència posterior sobre la mateixa pel·lícula. Una iniciativa que ha estat coordinada per Rafaela Pareja, organitzadora de la “Mostra Internacional de Cinema Ceràmic de Castelló”. Aquestes projeccions tindran lloc en el Museu de Ceràmica de Manises a partir de les 11.00 hores el dia 9 i a partir de les 18.00 hores el dia 15. Les pel·lícules que es projectaran durant aquestes jornades són:

  • “Watering Bowl”. Pel·lícula de Melany Pérez, Ismael López i Rafaela Pareja amb una duració de 35 minuts (9 de novembre).
  • “Entrevista en el año de la vaca”. Pel·lícula de Juan Carlos Nieva amb una duració de 18,43 minuts (9 de novembre).
  • “Cerámica en México”. Pel·lícula de Marta UC amb una duració de 35 minuts (15 de novembre).
  • “Gold Brik”. Pel·lícula de Tan Hongyu amb una duració de 45 minuts (15 de novembre).

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.