Manises ajudarà a un grup de residents senegalesos a crear una associació cultural

1496

La Regidoria de Serveis Socials i Immigració de l'Ajuntament de Manises continua realitzant reunions amb els diversos col·lectius existents en la ciutat. L'última, ha sigut amb un grup de senegalesos residents a Manises que volen crear una associació cultural i formar part més activament del dia a dia en la població.

Manises ajudarà a un grup de residents senegalesos a crear una associació cultural A la trobada van parlar de les problemàtiques mes concretes que te la comunitat de senegalesos de Manises relacionades amb el treball o la vivenda, ja que la majoria no te permís de residència, pel que necessiten més ajudes que altres col·lectius de inmigrants que sí estan organitzats i amb menys problemes estructurals, com poden ser els xinesos o la comunitat islamista.

El regidor de l'àrea, Carles López i Reyes, ha explicat que des de l'inici el contacte ha sigut molt pròxim i que al detectar que no estaven organitzats ni tenien un lloc on reunir-se, se'ls va explicar les possibilitats que ofereix el consistori i els serveis municipals gratuïts del quals es poden beneficiar.

Està previst que, en breu, es fique en marxa la seua associació gràcies al servei gratuït que ofereix el consistori amb este objectiu i que, d'esta forma, puguen crear «una estructura orgànica amb una veu comuna i única, dirigida per un interlocutor vàlid de cara a la relació amb l'ajuntament, ja que és millor i més operatiu», segons ha explicat el regidor.

En les pròximes setmanes s'han programat diverses reunions i entre les idees de futur se vol fer una setmana de integració intercultural on s'utilitzen els serveis municipals, es facilite la seua integració en la població i puguen participar en les festes i actes quan es programen.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.