La denúncia d'uns veïns impedeix la tala d’un pi de més de 30 anys a la Canyada

921

Paterna. La Canyada. Arbre la Canyada

Una denúncia d'uns veïns de La Canyada i la intervenció de Compromís per Paterna ha impedit aquest matí la tala d’un pi de més de 30 anys a la Canyada, sense tindre a la mà l’autorització municipal pertinent, segons denuncia el portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón.

Ramón considera que “hui el PP ha tornat a fer mostra de la seua falta de conciència verda. Una mancança que pot acabar amb els arbres de Paterna si no se li posa ja una solució. Ha estat una denúncia veïnal la que ens ha portat fins a la Canyada, on els operaris municipals anaven a talar un pi de més de 30 anys. Tala que, d’altra banda, es volia dur a terme sense tindre a la mà l’autorització pertinent. Precisament, quan hem arribat al lloc dels fets, els tècnics s’han assabentat del malentés administratiu”.

Segons el regidor, “encara que la decisió del PP ja estava presa, aquest error administratiu ens ha permés ajornar la tala del pi en qüestió, i hui no s’ha talat. Podem dir que Paterna ja té el seu Paco Telefunken de la tala d’arbres. Així, hem presentat un escrit perquè es reconsidere l’ordre de tala per a tindre temps i buscar altres vies”.

“Hi ha altres alternatives per a no carregar-se l’arbre, tal i com va passar amb la tala del pi del CP Cervantes, que deunciàrem i també aturàrem. Des de Compromís plantegem opcions com la poda sel·lectiva per alleugerir la copa de l’arbre i evitar el risc de caiguda; o posar unes faixes o subjeccions per assegurar la seua estabilitat; o uns puntals des del sòl per a subjectar el tronc. Però són els tècnics qui han de fer la valoració per tal que la tala siga l’opció extrema”, segons Ramón.

Compromís “esta d’acord en que la seguretat de les persones és el primer factor a tenir en compte, però es pot fer compatible amb la salvaguarda del nostre patrimoni natural. Però el PP no s’ho ha pensat dos vegades i ha agafat el camí més curt, el de la tala, sense contemplar més opcions. I el que és pitjor, anava a talar-se un arbre sense tenir l’autorització administrativa a la mà. A més a més, el PP no pot pretendre convéncer-nos dient que si el talen, plantaran tres pinets en algun lloc que ningú sap on és i que passaran 30 ó 40 anys fins que arriben a ser tan grans com el que hui hem salvat”, conclou el regidor Juanma Ramón.

2 Comentarios

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.