L’Institut Clara Campoamor d’Alaquàs celebra el Xé Aniversari de l’Equip de Convivència i Mediació

0
136

L’Institut Clara Campoamor d’Alaquàs va celebrar al Castell d’Alaquàs el passat dimarts 26 d’abril l’acte principal del Aniversari de l’Equip de Convivència i Mediació amb la participació dels alumnes, professors, mares i pares de l’escola. A més, van estar presents l’alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos, i el regidor de Cultura, Toni Saura, que van acompanyar a la directora del centre, Marian Espert, i el seu equip.


1279cc3d-b6d5-4cdb-8577-1939ec38e949

En aquest acte també va col·laborar amb l’Ajuntament d’Alaquàs i altres centres educatius de la localitat com l’Institut Faustí Barberà amb el seu projecte de convivència Entreiguals. Així mateix, l’alumnat, els pares i les mares de l’equip de mediació van explicar la seva experiència al llarg d’aquests 10 anys davant de tots els assistents, entre qui s’encontrava l’assessor de programes específics d’atenció a la diversitat, convivència i mediació escolar a la Comunitat Valenciana, José Ignacio Madalena. Junt amb el seu testimoni, els altres docents escolars també aportaren les seves experiències i projectes de convivència.

El programa de mediació escolar és una eina molt útil per a millorar la convivència al centre, per això al curs 2005-06 es va formar un equip de professors i de professores voluntaris que s’encarregaren de la seva difusió a la resta del professorat, a l’alumnat i a les famílies, així com de la formació de l’alumnat mediador. A més, la mediació escolar és un procediment que s’ha revelat com eficaç i constructiu per a resoldre els conflictes en l’àmbit escolar com s’ha vist en altres centres on projectes del mateix estil estan funcionament des de l’any 1993 al País Basc, des de 1996 a Catalunya i des del 1997 a la Comunitat de Madrid.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here