L'Institut Clara Campoamor d'Alaquàs celebra el Xé Aniversari de l'Equip de Convivència i Mediació

1077

L'Institut Clara Campoamor d'Alaquàs va celebrar al Castell d'Alaquàs el passat dimarts 26 d'abril l'acte principal del Aniversari de l'Equip de Convivència i Mediació amb la participació dels alumnes, professors, mares i pares de l'escola. A més, van estar presents l'alcaldessa d'Alaquàs, Elvira García Campos, i el regidor de Cultura, Toni Saura, que van acompanyar a la directora del centre, Marian Espert, i el seu equip.


1279cc3d-b6d5-4cdb-8577-1939ec38e949

En aquest acte també va col·laborar amb l'Ajuntament d'Alaquàs i altres centres educatius de la localitat com l'Institut Faustí Barberà amb el seu projecte de convivència Entreiguals. Així mateix, l'alumnat, els pares i les mares de l'equip de mediació van explicar la seva experiència al llarg d'aquests 10 anys davant de tots els assistents, entre qui s'encontrava l'assessor de programes específics d'atenció a la diversitat, convivència i mediació escolar a la Comunitat Valenciana, José Ignacio Madalena. Junt amb el seu testimoni, els altres docents escolars també aportaren les seves experiències i projectes de convivència.

El programa de mediació escolar és una eina molt útil per a millorar la convivència al centre, per això al curs 2005-06 es va formar un equip de professors i de professores voluntaris que s'encarregaren de la seva difusió a la resta del professorat, a l'alumnat i a les famílies, així com de la formació de l'alumnat mediador. A més, la mediació escolar és un procediment que s'ha revelat com eficaç i constructiu per a resoldre els conflictes en l'àmbit escolar com s'ha vist en altres centres on projectes del mateix estil estan funcionament des de l'any 1993 al País Basc, des de 1996 a Catalunya i des del 1997 a la Comunitat de Madrid.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.