L’IES La Garrigosa de Meliana celebra els seus 25 anys

2214

Divendres passat l’IES La Garrigosa de Meliana va celebrar el 25é aniversari de la inauguració del seu edifici actual al carrer Lucas Ferrer Riera amb diversos actes que van comptar amb una àmplia representació dels diferents estaments de la comunitat educativa del centre al llarg d’aquests anys. L’edifici actual va ser inaugurat el 14 de setembre de 1992 pel Molt Honorable President de la Generalitat Joan Lerma, essent alcalde de Meliana Frederic Molins i regidora d’Educació Amparo Belmonte.

Els actes van començar amb la presentació del llibre Contant contant... som 25 anys, que recull una selecció de 32 relats premiats als 25 anys del Concurs de Narrativa Curta del centre. El professor del Departament de Valencià, Frederic Llopis, va ser l’encarregat de conduir l’acte, en el qual van intervenir també la professora Roser Santolària i els alumnes Ferran Pardo, Rosa Peris i Carme Alegre. L’acte el van tancar, en representació de la regidora d’Educació Susana Marín, que per motius professionals no va poder assistir-hi, els regidors Esther Garcia i Joan Orts, tots dos antics alumnes del centre.

Posteriorment, es va procedir a una nova representació del grup L’Inrevers, amb alumnes que van recitar poemes amb acompanyament músical i audiovisual, i que feren un repàs de la seua trajectòria des de 1997 fins a l’actualitat, sempre sota la direcció del professor Xavier Carazo. El professor Piotr Krawczyk es va encarregar de l’acompanyament musical i Empar Pérez, de tota la decoració, a més de recitar.

Per finalitzar, i abans del sopar, Sofia Ros, antiga alumna del centre va dirigir un seguit de parlaments a càrrec de la directora del centre, Isabel Pérez Roger; de la presidenta de l’AMPA en l’any 1992, quan es va inaugurar el centre, Elvira Roig; de l’exdirector Pepe Borredà; de l’antiga alumna Maria Giner; i de l’alcalde de Meliana, Josep Riera. L’alcalde va agrair l’esforç de les autoritats, professorat i mares i pares que possibilitaren la creació, a les darreries del 90, primer d’una extensió de l’IB de Massamagrell a Meliana, a les antigues aules del col·legi Pius XII, i la construcció del nou centre després. També va subratllar la importància de La Garrigosa en la vida dels melianers i melianeres, la qualitat humana del professorat i el prestigi acadèmic del seu ensenyament.

Als actes, també hi assistiren els màxims representats municipals de Foios, Sergi Ruiz; d’Almàssera, Ramon Puchades; de Bonrepòs i Mirambell, Rosella Antolí, alguns d’ells antics alumnes del centre; i de València, Joan Ribó, antic professor del centre, d’on es va jubilar poc abans d’accedir a l’alcaldia. Cal tindre em compte que La Garrigosa acollí durant molt de temps alumnat dels pobles veïns que encara no tenien institut.

Un animadíssim còctel/sopar amb retrobaments, fotos i molt bon ambient va posar fi a les celebracions.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.