L’escultor ‘godellenc’ Andreu Alfaro rep, a títol pòstum, la Medalla de la Universitat de València

320

medalla UV andreu alfaroEl Paranimf de la Universitat de València va acollir ahir l’acte institucional de lliurament de la Medalla de la Universitat de València, a títol pòstum, a Andreu Alfaro, en el marc de la presentació del llibre «Andreu Alfaro. En torno a la escultura. Escritos y entrevistas», que han editat els professors d’aquesta Universitat José Martín Martínez i Evangelina Rodríguez Cuadros.

L’acte va ser copresidit pel rector de la Universitat, Esteban Morcillo, i el president de la Generalitat, Ximo Puig. També van assistir-hi els consellers Vicent Soler, Vicent Marzà i Manuel Alcaraz, així com la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Godella, Tatiana Prades. En el transcurs de la sessió, els tres fills d’Alfaro van rebre la màxima distinció de la Universitat de València.

El Consell de Govern de la Universitat de València va acordar la concessió, a títol pòstum, de la Medalla de la institució a Andreu Alfaro Hernández –qui va triar Godella per instal·lar-hi el seu taller, on encara s’hi troba– en atenció “als rellevants mèrits que concorren en la persona de l’escultor, les seues aportacions artístiques, la seua prolífica producció, de projecció internacional, i el seu impacte en les arts del seu temps, així com el seu compromís amb la cultura valenciana i la seua destacada vinculació amb la Universitat de València”.

Sobre Andreu Alfaro

Andreu Alfaro Hernández (València, 1929 – Rocafort, 2012) va ser un artista de formació autodidacta que va iniciar la seua activitat expositiva al 1957 i va formar part del Grup Parpalló entre els anys 1959 i 1961.

L’art públic creat per Andreu Alfaro s’estén per tot el món. Destaquen grans obres construïdes a gran escala amb vocació d’integració en espais públics com a monument col·lectiu, com la Porta de la Il·lustració» de Madrid, el Mil·lenari de Barcelona, les columnes del Campus de Bellaterra de la Universitat Autònoma de Barcelona i Adam i Eva de la Universitat de València.

Premi Nacional d’Arts Plàstiques, Premi d’Honor Jaume I, Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya, Premi Alfons Roig de la Diputació de València i Premi d’Urbanisme, Arquitectura i Obra Pública de l’Ajuntament de Madrid, Andreu Alfaro va ser reconegut per la seua trajectòria artística i el seu compromís cívic.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.