L’escriptor Juanvi Mena, l’empresa Andreu World i Tots Som Cremona, premis Castell d’Alaquàs

1
212
premis castell alaquàs 2013
Lliurament dels Premis Castell d’Alaquàs 2013.

El proper dilluns 6 d’octubre, a les 19.30 hores, tindrà lloc el lliurament dels Premis Castell d’Alaquàs, una iniciativa de l’Ajuntament d’Alaquàs per commemorar la data històrica del 9 d’Octubre i premiar l’esforç i el treball de la ciutadania en l’art, la ciència i tecnologia i les humanitats. Els premis d’aquesta primera edició recauran enguany en l’escriptor Juanvi Mena, l’empresa Andreu World i la plataforma Tots Som Cremona.

Per a l‘alcaldessa, Elvira García, aquests premis són importants “perquè la ciutadania veja recompensat el seu esforç i perquè els xiquets d’Alaquàs troben, entre els seus propis veïns i veïnes, referents que els ajuden a desenvolupar les seues capacitats i trobar al·licients de futur”. García ha assegurat que en els temps en què vivim “és necessari reconèixer que hi ha molts ciutadans i ciutadanes del nostre poble que estan treballant intensament obtenint èxits destacats per a la nostra Comunitat”.

Juanvi Mena ha estat elegit enguany dins de la categòria d’Arts (artístiques, pictòriques, literàries, teatrals…) en reconeixement a la seua trajectòria literària i dramaturga al llarg de quasi 30 anys. Escriptor de novel·la de teatre, va nàixer a Alaquàs fa 50 anys i és un gran apassionat de la lectura i el teatre, la qual cosa l’ha dut a publicar diferents obres. El seu primer treball publicat es remonta a 1999, amb el títol La fugida de la cuina. En 2005, amb els seus propis recursos va publicar la novela eròtica El Balneari del Triomfant. La seua primera obra de teatre en valencià va ser Ka i les Mercenàries, amb la qual es va presentar als premis el Micalet. L’editorial Denes li va plublicar anys més tard Penedezeus i Tridente Residencial, una obra en la que l’autor parla de residències i de les persones que hi habiten. És un habitual de la Fira del LLibre de València i recentment ha publicat al Castell la seua última trilogia sobre la discapacitat que consta de les obres Ka i les mercenàries, Lliure com un taxi i El Contrafet Blau.

Dins de la categoria de Ciència i Tecnologia el premi serà enguany per a l’empresa Andreu World, un negoci familiar amb una trajectòria de quasi 60 anys a Alaquàs i que s’ha convertit amb esforç i treball en un empresa puntera dins del sector del moble, amb reconegut prestigi no sols a nivell nacional sinó també en el panorama internacional. Aquests premis volen reconèixer el treball, la idea i la inquietut del seu fundador i president, Francisco Andreu Martí, que a l’any 1955 des d’un xicotet taller de fusteria a la localitat d’Alaquàs va començar a definir el que s’ha convertit en un projecte de referència a nivel mundial amb un gran equip de professionals altament qualificat i donant treball a centenars de persones sota dues premisses clares: el disseny i la qualitat.

En la categoria Humanitats i Esports, Ciències Socials i Solidaritat el reconeixement serà enguany per a la Plataforma “Tots Som Cremona” per tal posar en valor la defensa per una educació pública i de qualitat protagonitzada per a aquest col·lectiu, sent reconeguda en la construcció d’una societat més igual i millor. Aquesta Plataforma va ser creada per l’Associació de Mares i Pares del col·legi públic Ciutat de Cremona i ha protagonitzat nombrosos encontres i iniciatives per reivindicar un col·legi digne i una educació per a tots i totes.

El jurat d’aquests premis ha estat presidit per l’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos i ha exercit com a vicepresident el Regidor de Cultura i Educació, Antonio Saura. Ha estat format a més pel Secretari de l’Ajuntament d’Alaquàs, Alberto Buendia Moya; la directora de l’Àrea Sociocultural; el director del Castell d’Alaquàs; un membre representant de cada grup polític amb representació en el Ple Municipal; i els guanyadors de l’any passat: la pintora local, Carmen Mateu Guiot, premiada en la secció d’Art; la investigadora local, Amparo García López, premiada en l’àrea científica; i l’Associació de Jubilats i Pensionistes d’Alaquàs, premiada per la categoria d’humanitats i esport.

Commemoració del 9 d’Octubre

La institucionalització d’aquests premis serveix per commemorar el 9 d’Octubre. Per aquest motiu la valenciana ha estat la llengua vehicular d’aquests premis. Crear aquest premis en aquesta data històrica suposa ubicar-los en el marc simbòlic de pertinença a la nostra Comunitat i situar-los en el context dels valors coincidents entre el nostre poble i la Comunitat, d’esforç, constància, dedicació i compromís recognoscibles a la nostra terra.

1 Comentario

  1. De nuevo el Ayto., y su buena gestión política, nos sorprende con una iniciativa “de las que hacen pueblo”, a seguir e imitar por otros Aytos. de la comarca.
    Felicidades Elvira y equipo, por tu honrada forma de servir al pueblo.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.