L’escola d’estiu ‘Amics Peluts’ d’Alcoi segueix educant en valors durant l’estiu 2020

21

L’Escola d’Estiu de la Protectora de Animales y Plantas de Alcoy tanca hui el seu campus d’estiu per a xiquets i xiquetes entre 8 i 18 anys que ha estat realitzant durant el mes de juliol. El projecte pioner destaca perquè és una escola d’estiu realitzada per part d’una Protectora i en les mateixes instal·lacions on estan els animals. Aquesta edició ha estat marcada per la nova normalitat pel que s’ha reduït l’aforament posant en marxa totes les mesures sanitàries recomanades sense deixar de treballar el respecte i l’estima cap a tots els éssers vius.

L’escola d’estiu “Amics Peluts” va nàixer l’any 2013 amb la finalitat d’oferir una opció d’oci alternatiu per a xiquets i joves d’entre 8 i 18 anys que estimen la naturalesa i els animals. Va ser, i continua sent, pionera ja que és una escola d’estiu portada a terme per part d’una protectora d’animals i en el recinte d’una protectora.

El regidor de Salut Pública, Miguel Juan Reig, destaca l’objectiu d’aquesta iniciativa, ja que «l’escola posa l’accent en la importància de cuidar del nostre entorn, de crear respecte cap a tots els éssers vius i conscienciar sobre la problemàtica de l’abandonament i del maltractament. Uns valors fonamentals que cal inculcar, sobretot, en els més menuts perquè les generacions futures siguen respectuoses i afavorisquen la sostenibilitat del nostre planeta».

L’Escola s’ha dedicat cada dia de la setmana a una activitat específica, formant als seus participants d’una manera lúdica. Els dilluns s’ofereixen xerrades o tallers per donar a conéixer el món laboral relacionat amb animals i que els alumnes coneguen la professió d’educadors canins, ATV, veterinaris, perruquers canins, cuidadors…, i per altra banda, es fan classes d’educació canina on els alumnes aprenen a tractar els gossos, la importància d’educar un gos o el llenguatge caní, entre altres moltes coses. Els dimarts, aquest any, i a conseqüència del confinament i la suspensió de les classes presencials, també s’han realitzat sessions per reforçar els continguts treballats a l’escola amb personal qualificat i tallers de productes artesanals i jocs populars.

Els dimecres és el dia del reciclatge per a conscienciar sobre la importància de cuidar el planeta i conéixer quins xicotets gestos poden canviar el món. Aquest dia també es treballa el projecte de final de curs amb l’elaboració d’un currículum per a cadascun dels 4 gossos que participaran el pròxim curs al projecte educatiu, per portar a terme aquest currículum els alumnes han hagut de treballar en equip per arribar a un acord sobre quina informació calia posar, després han conegut els gossos i han entrevistat els seus cuidadors i, finalment, han elaborat un document per a cada gos que serà la seua targeta de visita quan vaja als centres educatius. Per acabar el dia, es programen jocs d’aigua.

El dijous és el dia programat per a la piscina municipal i els divendres, es tanca la setmana, amb excursions per jugar, comentar com ha anat la setmana, reflexionar sobre quines coses ens han agradat, quines podem millorar i agafar energies per al cap de setmana.

«Malgrat ser un any atípic «Amics Peluts» ha tornat a fer, un any més, que els seus participants puguen aprendre i divertir-se, gaudir de l’aire lliure, els animals i d’altres companyes i companys, activitats fonamentals perquè les i els xiquets gaudisquen amb intensitat del fet de ser xiquets» conclou Reig.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.