Les mesures de personal de la Conselleria d’Educació deixaran a l’institut sense línia en valencià

0
91
Bankia

Les mesures que la Conselleria d’Educació ha pres en matèria de personal van a afectar a l’institut Francesc Badia de Foios ja que, amb la reducció prevista, el centre educatiu es veurà obligat a eliminar el programa d’ensenyament en valencià, segons ha denunciat el grup Compromís per Foios, al suprimir un grup de Batxillerat.
A més a més, el retall provocarà també que desaparega el PROA, un programa que pretén fer front a les necessitats associades a l’entorn sociocultural de l’alumnat mitjançant un conjunt de programes de suport als centres educatius públics.

El regidors de Compromís a l’Ajuntament de Foios, Sergi Ruiz i Gumersindo Ynarejos, han presentat una moció en contra de les mesures de personal que la Conselleria d’Educació ha previst per al curs 2010-2011. Per als regidors, aquestes mesures afectaran sobretot a la política de personal i contractació de la Conselleria: “és un veritable expedient de regulació” opinen els regidors.

Consideren que aquesta disminució de personal “afectarà greument la qualitat de l’ensenyament, augmentarà la ràtio d’alumnes per grup, fins a 33 alumnes en ESO i fins a 38 en Batxillerat, a més de la supressió d’un 60% dels programes d’atenció a la diversitat”.

“Volem mostrar la nostra indignació”, diuen els regidors de Compromís, “per la política de la Generalitat, més preocupada per atendre les despeses dels “events” dels seus amics.

D’altra banda, han denunciat que aquesta política que abandera la Conselleria provoca que els alumnes d’Infantil de les escoles Mare de Déu del Patrocini i Rei en Jaume “continuen sense adequar-se a la normativa actual. La falta de previsió i d’inversions aquests darrers anys ha ocasionat que alumnat d’infantil faça les seues activitats fora d’ordenació, cas de Mare de Déu del Patrocini, i per al proper curs un grup d’infantil farà les classes en aules prefabricades”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here