Les festes, els bous al carrer i qüestions de convivència centren els temes sobre els que els veïns de Silla volen opinar

964

En la darrera enquesta popular que l'Ajuntament de Silla va fer el passat mes de febrer, hi havia una qüestió en la que s'animava als veïns a proposar temes sobre els que els agradaria que l'Ajuntament consultara a la ciutadania mitjançant enquestes. Moltes de les propostes que hui ha fet públiques la Regidoria de Transparència tenen a vore amb les festes d'agost i les falles, els bous al carrer i qüestions de convivència com la recollida dels excrements dels gossos.

La pròxima enquesta popular es celebrarà a la primavera de 2018 i, segons el regidor de Transparència, Salvador Mestre, “és molt important que la reflexió ciutadana verse no sols sobre propostes de millora concretes sinó també sobre quines qüestions es consideren d'importància global per a la convivència comunitària al poble”. Les preguntes “tornaran a tractar temes d'interés col·lectiu que les propostes rebudes ens ajuden a detectar millor”, explica Mestre.

Entre les propostes dels veïns és recurrent el tema de les festes d'agost i la seua programació. Molts dels participants plantegen la possibilitat de consultar als veïns sobre aquesta ja que troben a faltar activitats, sobre tot, per a joves. També els bous al carrer és una qüestió que es repeteix, en concret, els dies destinats a aquesta celebració que es van reduir a sis seguint el resultat de la primera enquesta popular.

Qüestions de convivència com ara els sorolls per la nit en algunes zones, els talls de trànsit amb motiu de les Falles i la recollida dels excrements dels gossos són algunes de les qüestions sobre les que els veïns volen opinar com també sobre l'ús d'algunes instal·lacions públiques, els sous dels regidors o destinar més ajudes socials a les famílies i als desocupats.

A més a més, tal com estipula l'article 14 del Reglament de Participació Ciutadana, les propostes ciutadanes que es presenten amb un mínim de 100 firmes podran ser sotmeses a enquesta popular.

Propostes de millora

D'altra banda, a l'enquesta de febrer també es va formular als veïns la pregunta de quines propostes de millora feien per al poble. D'estes, un 65,1 % tenien a vore amb la gestió del territori com ara la reparació i neteja de carrers, fer més zones verdes i un parc caní i fer més accessible el poble. Un 14 % de les propostes van ser sobre desenvolupament social amb qüestions com llocs d'oci i activitats per a joves, horaris més amplis a la biblioteca i actes més variats a les festes d'agost.

Respecte a les propostes sobre seguretat ciutadana (un 10,6 %), els veïns han proposat intensificar les sancions als propietaris de gossos que no arrepleguen les deposicions de les mascotes i prendre mesures contra els qui depositen mobles als carrers.

Segons Mestre, “algunes de les propostes formulades pel veïnat ja s'han tractat des de l'Ajuntament, totalment o parcialment, mentre que altres ho seran pròximament perquè totes les propostes rebudes, en conjunt, formen ja part de l'horitzó polític de l'Ajuntament a curt, mitjà i llarg termini”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.