Les Festes de Mislata recuperen l’entrada mora un any després

405

01.mislata.entradamoraMislata continua gaudint de les seues festes i ahir va ser el torn de recuperar l’entrada mora, ja que l’any passat s’hagué de suspendre l’acte per diversos motius. Enguany, l’esforç dels clavaris de la Mare de Déus dels Àngels ha permés als veïns tornar a viure aquesta tradicional cita, que compta amb més de trenta anys d’història.

Tot i que el número de filaes ha anat disminuint en els darrers anys a causa de la crisi, l’entrada mora d’ahir va tornar a omplir de colorit els carrers de Mislata.

La comitiva va partir des del col·legi Gregorio Mayans, va recórrer l’avinguda Gregorio Gea i va entrar al carrer Major per Miguel Hernández, per a acabar com és costum en la plaça de la Constitució, a les portes de l’Ajuntament.

L’entrada mora és una desfilada que no inclou batalles ni trabucs i es tracta d’un dels actes preferits de la ciutadania, que cada any ompli els carrers per a no perdre’s detall de les majestuoses i ostentoses vestimentes que recreen els uniformes de gala de l’època mora.

Al voltant de les 20 hores va començar la desfilada i una a una van anar iniciant la seua desfilada les respectives files, al ritme dels tambors i timbals.

Clavaris, associacions i col·lectius socials de Mislata van conformar una comitiva on no va faltar tampoc la filà d’autoritats municipals, la dels homes va estar capitanejada per l’alcalde, Carlos Fernández Bielsa, i la de dones per la regidora de Sanitat i Infància, Paqui Giménez.

La jornada festiva d’ahir va concloure a la nit amb una discomòbil en la plaça de la Constitució que va congregar a nombrós públic, especialment als més joves.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.