Les falles omplin de teatre gratuït i en valencià l’agenda cultural de Torrent

0
93

Torrent. Concurs de Teatre Infantil. Junta Local Fallera de Torrent

En pocs dies comença el major cicle de teatre de la capital de l’Horta Sud: un total de 34 funcions de teatre infantil i adult en valencià ocuparan la cartellera cultural de Torrent durant els mesos d’octubre i novembre, amb entrada lliure.

La sala d’actes de l’Ajuntament de Torrent concentra per primera vegada en la historia el concurs de Junta Local Fallera de teatre faller en totes les seues modalitats en la 35ª edició infantil i 36ª en la modalitat adulta. Este certamen és el veterà de tots els que es realitzen a Torrent. L’aposta per la Cultura i el teatre en valencià es ferma a les falles de Torrent i cada vegada més creix el nombre de comissions participants en este concurs, que guanya en adeptes i tiró entre el públic.

Les xifres ens donen un total de 14 obres de teatre infantil, assolint el record de participació en este concurs que començarà l’1 d’octubre i que cada vesprada, a les 20.00 hores, omplirà de xiquets la sala d’actes de l’Ajuntament. En quant al teatre adult, 16 funcions teatrals participen en la modalitat d’obra curta, un altre record de participació de les falles de Torrent. Les obres adultes, de dilluns a dissabte, començaran el 20 d’octubre a les 22.00 hores.

Per contra, on s’ha notat la baixada de participació, ha sigut en la modalitat d’obra llarga, on a soles 4 falles competiran en el certamen, amb obres de Carles Alberola, Enrique Jardiel Poncela i Henri Ibsen entre d’altres.

La Junta Local Fallera de Torrent premia les millors obres de teatre major amb 750 euros la millor obra llarga, 450 al segon premi i 300 al tercer, mentre que la millor obra curta se’n porta un premi de 450 euros, 300 el segon i 210 el tercer

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.