Les falles d'Alzira, Borriana, Gandia, Sagunt, Dénia i Torrent es citen per a la seua cimera fallera anual

745

El dia 21 de febrer celebrem la Cimera Fallera Anual del G6 que incorpora a les juntes i federacions de falles d'Alzira, Borriana, Gandia, Sagunt, Dénia i Torrent, a la que estana convidades la Junta Local Fallera de Xàtiva, Junta Central Fallera, Junta de Festes de Castelló, Federació de Fogueres d'Alacant i representants de Segorbe.

Torrent Junta Local Fallera Reunion G6Amb motiu d'esta cimera, els organitzadors han preparat un seguit d'actes durant esta setmana:

Dimecres 17.

19h

Saló Plenaris Ajuntament 5ena Planta

PLENARI INFANTIL: TINC UNA PREGUNTA PER A VOSTÉ.

Un/a representant de cada comissió infantil seurà als seients dels regidors. Es tracta d’obrir un debat per descobrir amb els ulls i les opinions dels més menuts de la festa cap on camina el futur de les falles. Són les noves generacions les que també tenen moltes coses a dir. A la taula principal hi assistiran responsables de la festa fallera de la ciutat que respondran també a les preguntes dels més menuts.

Dijous 18

UNESCO, LA IMPORTÀNCIA DEL PATRIMONI

19.30h

Sala Casa Cultura

Pepe Martínez Tormo, secretari de JCF de València.

Es projectarà el vídeo elaborat per a la candidatura.

 

Divendres 19

FALLES SENSE FRONTERES. De fora vindran....

Casa de la Cultura 19.30h

David Moreno y Miguel Arraiz

Artista plàstic i faller i gestor cultural.

L’experiència de les falles experimentals i l’avantguarda de la festa. Són ambaixadors del Burning Man, el major festival d’art del món que ha posat els seus ulls sobre les festes falleres amb qui guarda “paral.lelismes impactants”. Hi ha moltes possibilitats que una delegació d’este festival visite el cap i casal durant les Falles per tendir el primer pont d’un potser molt fructífera relació artística, creativa i cultural que podria fer-se realitat amb la “plantà” d’un monument al desert de Neveda, indret on es desenvolupa el festival cada any.

 

Diumenge 21

JORNADA CULTURAL, TURÍSTICA I GASTRONÒMICA

Estan convidades les Juntes Locals de Sagunt, Gandia, Dènia, Borriana, Alzira i Torrent (amfitriona). A més de la Junta de festes de Segorbe, amb qui la ciutat de Torrent manté una excel.lent relació d’agermanament cultural i fester, s’ha convidat JCF però estem pendent confirmació presència de Fallera Major de València. Estan convidades a falta de confirmació Gestora de Fogueres d’Alacant i Junta de Gaiates de Castelló (demà tractaré personalment de fer una gestió per vore si podem assegurar la presència d’estos col.lectius).

9h Recepció assistents als peus de la Torre, al casc antic, carrer Major. Desdejuni Torrentí.

9.45h Acompanyats de tabal i dolzaina visita a L’església arxiprestal de l’Assumpció

11h Recepció institucional a la sala cívica de l’Antic Mercat amb parlaments autoritats.

11.30 Visita a la Torre Museu de la Ciutat i al Museu Comarcal de l’Horta (on es farà una demostració del popular xocolate típic de la ciutat)

13h Passacarrer i visita als edificis i llocs més significatius de la ciutat.

14h Dinar

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.