Les dones d'Albalat dels Sorells, protagonistes de l'exposició que penjarà dels balcons del carrer Major

43 lecturas

Una exposició fotogràfica que penjarà dels balcons del carrer Major té com a protagonistes a les dones d'Albalat dels Sorells. L'exposició ha estat realitzada per l'alumnat de 4art, 5é i 6é de l'escola ‘el Castell’.

albalat sorells exposicionLes fotografies s'han imprés en gran format i romandran exposades fins al 31 de març en 20 balcons d'algunes de les cases del carrer Major. L'exposició a l'aire lliure s'inicia al pati del palau on, en uns grans panells estan exposades les 120 fotografies fetes per l'alumnat i continua al Carrer Major on es poden veure 20 fotos seleccionades als balcons d'algunes de les cases d'aquest carrer.

A partir de la força que representa el 8M i les diferents convocatòries i reivindicacions, naix la idea d'aquest projecte es donar un sentit més ampli a les propostes artístiques de manera que es treballen continguts transversals tan rellevants com la igualtat, el feminisme i la importància de l'acte de cuidar i acompanyar. Per tot això, el projecte es comença a elaborar a través de la fotografia, de forma què, la presència i la importància de les dones en les nostres vides i en el nostre entorn, es veuen representades en un definitori homenatge a les persones que tant ens donen en aquesta vida.

Sensibilització i feminisme

Tot i que la idea, com hem dit abans, se centra al voltant del 8M i el que significa des d'un vessant d'efemèride, ben mirat hi ha un propòsit de sensibilització i visibilització cap a l'alumnat, perquè tal com reconeix la regidora d'Educació i Cultura, Marisa Gimeno, "quan les professores/mestres ens van proposar la col·laboració a la regidoria, no vàrem dubtar ni un segon, doncs treballar els valors del feminisme entre la població més jove és essencial per poder aspirar a una societat més igualitària".

Per a finalitzar, i en la línia del que ha comentat la regidora, l'alcalde Nicolau Claramunt, manifestava que: "l'exposició és una magnífica oportunitat per a fer vorer tot allò que es treballa a l'interior de les escoles i la gran feina que fan conjuntament les mestres i l'alumnat. Els xiquets i xiquetes de hui, seran els homes i dones del demà i, per tant, si s'eduquen amb valors com la igualtat, la societat del futur serà més justa i igualitària".

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí