Inicio Actualidad Les dones d’Albalat dels Sorells, protagonistes de l’exposició que penjarà dels balcons del carrer Major

Les dones d’Albalat dels Sorells, protagonistes de l’exposició que penjarà dels balcons del carrer Major

0
Les dones d’Albalat dels Sorells, protagonistes de l’exposició que penjarà dels balcons del carrer Major

Una exposició fotogràfica que penjarà dels balcons del carrer Major té com a protagonistes a les dones d’Albalat dels Sorells. L’exposició ha estat realitzada per l’alumnat de 4art, 5é i 6é de l’escola ‘el Castell’.

albalat sorells exposicionLes fotografies s’han imprés en gran format i romandran exposades fins al 31 de març en 20 balcons d’algunes de les cases del carrer Major. L’exposició a l’aire lliure s’inicia al pati del palau on, en uns grans panells estan exposades les 120 fotografies fetes per l’alumnat i continua al Carrer Major on es poden veure 20 fotos seleccionades als balcons d’algunes de les cases d’aquest carrer.

A partir de la força que representa el 8M i les diferents convocatòries i reivindicacions, naix la idea d’aquest projecte es donar un sentit més ampli a les propostes artístiques de manera que es treballen continguts transversals tan rellevants com la igualtat, el feminisme i la importància de l’acte de cuidar i acompanyar. Per tot això, el projecte es comença a elaborar a través de la fotografia, de forma què, la presència i la importància de les dones en les nostres vides i en el nostre entorn, es veuen representades en un definitori homenatge a les persones que tant ens donen en aquesta vida.

Sensibilització i feminisme

Tot i que la idea, com hem dit abans, se centra al voltant del 8M i el que significa des d’un vessant d’efemèride, ben mirat hi ha un propòsit de sensibilització i visibilització cap a l’alumnat, perquè tal com reconeix la regidora d’Educació i Cultura, Marisa Gimeno, «quan les professores/mestres ens van proposar la col·laboració a la regidoria, no vàrem dubtar ni un segon, doncs treballar els valors del feminisme entre la població més jove és essencial per poder aspirar a una societat més igualitària».

Per a finalitzar, i en la línia del que ha comentat la regidora, l’alcalde Nicolau Claramunt, manifestava que: «l’exposició és una magnífica oportunitat per a fer vorer tot allò que es treballa a l’interior de les escoles i la gran feina que fan conjuntament les mestres i l’alumnat. Els xiquets i xiquetes de hui, seran els homes i dones del demà i, per tant, si s’eduquen amb valors com la igualtat, la societat del futur serà més justa i igualitària».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.