Les alcaldies de Compromís de l’Horta Nord donen suport a l’impuls del Pla de Protecció de l’Horta

0
204

reunió alcaldes compromís pat de l'hortaEls alcaldes de Compromís de l’Horta Nord, Sergi Ruiz (Foios), Nicolau Claramunt (Albalat dels Sorells), Carles Fontestad (Massalfassar), Enric Esteve (Puçol) i Josep Riera (Meliana), s’han reunit amb el director general d’Ordenació del Territori, Lluís Ferrando, i José Luis Miralles, enginyer de Camins, professor d’Urbanisme de la UPV i promotor al seu dia de la iniciativa legislativa popular de protecció de l’horta per tal de donar suport a l’impuls, per part de la Generalitat, del Pla d’Acció Territorial de Protecció de l’Horta de València (PATPHV).

A la cita no va poder acudir l’alcaldessa de Godella, Eva Sanchis, que tenia altres compromisos pel seu càrrec en la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, han explicat des de Compromís.

L’alcalde de Meliana, Josep Riera, ha explicat que “des dels diferents municipis de l’Horta Nord governats per Compromís volíem conéixer les línies marc de treball de la Conselleria de Vivenda, Obres Públiques i Ordenació del Territori per a la protecció de l’horta de València, i traslladar la sensibilitat i el suport dels nostres municipis per tal que el PATPHV s’aprove com més prompte millor”. El dit pla es va elaborar al llarg del 2010 pel govern anterior de la Generalitat però que, finalment, tot i hui ser un document de referència per a les administracions, no està aprovat “amb la inseguretat que això genera”.

En este sentit, l’alcalde d’Albalat dels Sorells, Nicolau Claramunt, ha comentat com “per part del director general, Lluís Ferrando, se’ns ha informat que la voluntat de la Conselleria és aprovar com més prompte millor el dit document revisat i consensuat, un fet que valorem de manera molt positiva”. En este sentit, els primers edils representen municipis de l’Horta Nord on la presència d’horta productiva encara és molt present, per això l’interés que el pla es porte endavant.

L’alcalde de Foios, Sergi Ruiz, ha manifestat que és molt important que “el PAT de protecció de l’horta incloga o es vincule a un pla agrari que garantisca la continuïtat de l’activitat agrària a la comarca”. Tots els representants són conscients que la pervivència de la dita activitat és l’única garantia perquè l’horta perdure en el temps.

Per a l’edil de Massalfassar, Carles Fontestad, “també és important que des de la Conselleria es clarifiquen els criteris i les línies urbanístiques per tal que els municipis puguem planificar i ordenar els nostres termes municipals”. En ser un document de planificació territorial d’àmbit supramunicipal, la norma afectarà tots i cadascun dels municipis de l’Horta.

Finalment, Enric Esteve, alcalde de Puçol, també demana que “des de la Conselleria s’elabore a més el corresponent document de planificació que contemple i ordene les diferents infraestructures que travessen o travessaran la comarca tenint en compte els objectius que es pretenen amb el PAT de protecció de l’horta de València ”. No debades, l’Horta Nord inclou una xarxa d’infraestrucures viàries i ferroviàries important, a més d’altres previstes, que fan necessària una revisió i una ordenació coherent.

Tots els assistents han valorat molt positivament la predisposició de la Conselleria, transmesa pel director general, i han agraït l’assessorament tècnic i la visió històrica sobre la protecció de l’horta de l’enginyer José Luis Miralles.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here