L’equip de Govern de Meliana planifica una rebaixa del tipus de l’IBI fins al 0, 69%

0
176
MPilar
La regidora d’Hisenda, Maria Pilar Asensio.

L’equip de Govern de l’Ajuntament de Meliana, format per Comrpomís i PSPV-PSOE, ha aprovat el marc pressupostari 2017-2019 en què ha planificat una rebaixa del tipus de l’IBI, la contribució urbana, fins al 0, 69%. El tipus vigent per al 2016 és del 0, 74%, i està previst que al 2017 es rebaixe fins al 0, 71% i per als anys 2018 i 2019 se situe en el 0, 69%.

Com explica la regidora d’Hisenda, Maria Pilar Asensio, “la previsió amb estes disminucions és rebaixar la pressió fiscal pel que fa a la contribució urbana en uns 325.000 euros per a l’any que ve, i en uns 450.000 euros els anys 2018 i 2019, uns diners que els veïns de Meliana podran destinar a altres prioritats”. Esta decisió es pren d’acord amb les previsions de compliment de l’estabilitat pressupostària i de la regla de gasto. A més, en finalitzar enguany, el nivell de deute de l’Ajuntament de Meliana serà de zero euros.

Per a la responsable política de les finances municipals, “és molt important fer una gestió pressupostària planificada que tinga present l’equilibri entre ingressos i despeses, però que alhora permeta garantir els servicis de la ciutadania i portar endavant les accions i les inversions previstes pel govern local”. El marc pressupostari que ara s’aprova és una previsió i, en este sentit, la regidora també preveu que “en funció de l’evolució econòmica i de gestió, tant general com local, este marc es podria modificar i ajustar un poc més la rebaixa”.

Amb esta planificació, l’equip de govern també pretén complir amb el compromís programàtica de rebaixar la pressió fiscal a Meliana pel que fa a l’IBI, una demanda molt reclamada per la ciutadania.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here