L’equip de Govern de Meliana planifica una rebaixa del tipus de l’IBI fins al 0, 69%

448
MPilar
La regidora d’Hisenda, Maria Pilar Asensio.

L’equip de Govern de l’Ajuntament de Meliana, format per Comrpomís i PSPV-PSOE, ha aprovat el marc pressupostari 2017-2019 en què ha planificat una rebaixa del tipus de l’IBI, la contribució urbana, fins al 0, 69%. El tipus vigent per al 2016 és del 0, 74%, i està previst que al 2017 es rebaixe fins al 0, 71% i per als anys 2018 i 2019 se situe en el 0, 69%.


Com explica la regidora d’Hisenda, Maria Pilar Asensio, “la previsió amb estes disminucions és rebaixar la pressió fiscal pel que fa a la contribució urbana en uns 325.000 euros per a l’any que ve, i en uns 450.000 euros els anys 2018 i 2019, uns diners que els veïns de Meliana podran destinar a altres prioritats”. Esta decisió es pren d’acord amb les previsions de compliment de l’estabilitat pressupostària i de la regla de gasto. A més, en finalitzar enguany, el nivell de deute de l’Ajuntament de Meliana serà de zero euros.

Per a la responsable política de les finances municipals, “és molt important fer una gestió pressupostària planificada que tinga present l’equilibri entre ingressos i despeses, però que alhora permeta garantir els servicis de la ciutadania i portar endavant les accions i les inversions previstes pel govern local”. El marc pressupostari que ara s’aprova és una previsió i, en este sentit, la regidora també preveu que “en funció de l’evolució econòmica i de gestió, tant general com local, este marc es podria modificar i ajustar un poc més la rebaixa”.

Amb esta planificació, l’equip de govern també pretén complir amb el compromís programàtica de rebaixar la pressió fiscal a Meliana pel que fa a l’IBI, una demanda molt reclamada per la ciutadania.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.