L’equip de Govern d’Alcàsser durà el seu primer projecte de Pressupostos al ple del 24 de febrer

0
139

L’ordre del dia del Ple Ordinari convocat per al 24 de febrer de 2016 recull el projecte de Pressupostos 2016 per a la seua aprovació. L’equip de Govern ha informat de que treballa “des de fa moltes setmanes en el pressupost per al 2016, ja que entenem que la pròrroga dels actuals no hauria de ser el costum sinó l’excepció”.

Este projecte de pressupostos es va presentar als grups de la oposició el passat mes de gener i, segons el Govern municipal, “són propostes fetes pensant en i pel veïnat d’Alcàsser, reflectides en un projecte de pressupost, que busca optimitzar l’assignació de cada una de les partides proposades, modificant les prioritats respecte al govern anterior”.

El projecte de pressupostos per al 2016 inclou l’objectiu d’optimitzar i augmentar els ingresso municipals i, per això, es proposa municipalitzar el servei de recaptació d’impostos amb una nova plaça d’administratiu-recaptador per tal de millorar el servei i l’atenció al veïnat. A més, Alcàsser s’adherirà al servei mancomunat per delegar la gestió del cobrament de les sancions per multes de trànsit a la Mancomunitat de l’Horta Sud.

Respecte a les polítiques d’ocupació, la proposta del Govern municipal inclou la convocatòria oficial d’una Borsa Social de treball de peons de construcció / jardineria i de personal de neteja per a fer contractacions temporals de forma rotativa i poder alleujar la greu situació d’algunes famílies i cursos de formació per a desocupats empadronats en Alcàsser i per a millorar el seu currículum per facilitar la integració al món laboral.

Altres mesures son la renovació dels contenidors de reciclatge selectiu (paper i envasos de plàstic), molt depauperats pel pas del temps i els robatoris; la renovació i ampliació del servei de reciclatge de l’oli usat: traure l’actual contenidor obsolet de l’interior del Mercat Municipal i ubicar de nous en diversos punts del poble; l’adhesió al Servei Mancomunat d’Assessorament jurídic de mediació hipotecaria i front al risc de desnonaments amb atenció presencial individualitzada a les oficines de l’Ajuntament per advocats especialitzats; l’ampliació de l’oferta per als veïns amb discapacitat funcional i l’ampliació de l’oferta per als majors amb cursos d’informàtica i un circuït saludable.

Respecte a Joventut, es preveu la posada en marxa d’un espai per als joves, gaudint d’instal·lacions i serveis de formació i assessorament programats per a ells. També s’inclou, en matèria de seguretat, la creació d’una nova plaça de Policia Local, ampliant la plantilla existent, per poder donar un servei òptim de cobertura assistencial i social al veïnat.

Als pressupostos de 2016 s’implementen les partides destinades a ajudes escolars com ara el menjador i es dota la partida corresponent a la segona fase del programa Xarxa Llibres. També s’aposta per una programació cultural anual i constant al Centr Culturar amb marcada presència del teatre i s’inclou el desenvolupament d’un programa contra la violència de gènere amb una especial atenció als joves en edat escolar.

Per últim, al capítol d’esports, el nou Govern ha previst la bonificació del 30% del preu de la piscina coberta de Picassent per als nostres de 60 anys i persones amb discapacitat i la remodelació de les piscines municipals i del seu entorn.

Estes son les línies mestres d’un pressupost fet per a les persones del nostre poble, i per al seu benestar, optimitzant els recursos dels que disposem”, ha declarat l’alcaldessa Eva Zamora.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here