L’Auditori de Torrent acollirá l’estrena de “Matèria”, el nou espectacle de Miquel Gil

0
155

Torrent-auditori-miquel-Gil

L’Auditori de Torrent acollirá el pròxim divendres 21 de novembre l’estrena de “Matèria“, el nou espectacle de Miquel Gil amb què celebra els 40 anys de carrera musical.

Matèria” es composa de cançons inèdites que formaran part d’un disc futur, i de versions renovades d’algunes cançons més emblemàtiques de la seua trajectòria al costat de grups com Al Tall (del qual va ser fundador a mitjans dels anys 70), com a líder de Terminal Sur (banda de finals dels 80), o com a artista en solitari. Aquest espectacle és la primera entrega de tota una sèrie d’activitats (llibre, documental, disc) que seran donades a conéixer en els pròxims mesos i que volen festejar les quatre dècades de carrera professional del músic catarrogí.

Miquel Gil actuarà en format de quartet i estrenarà noves sonoritats, atenent a la voluntat renovadora que sempre ha mostrat el seu treball, sense deixar de banda la seua essència tradicional en les formes del cant.

Aquest concert forma part del Circuit de Música Valenciana organitzat per la Valencian Music Association (VAM!) en col·laboració amb l’Unitat de Música de Culturarts-Generalitat.

 Miquel Gil és una de les veus més reconegudes de la música mediterrània expressada en valencià. El seu darrer disc “Per marcianes” ha estat guardonat amb diversos premis per l’aportació en la renovació dels gèneres musicals tradicionals. Com a artista, Miquel Gil ha recuperat i actualitzat una bona part del patrimoni musical, tant de tradició local (‘Albà’, ‘Malaguenya’, ‘Cant d’Estil’…), com altres estils mediterranis, d’origen italià, francés, grec, algerià, etc.

De la seua dilatada trajectòria artística destaca la seua tasca junt al grup Al Tall, del qual va ser fundador junt a Vicent Torrent i Manolo Miralles. A partir dels 80, Miquel Gil va iniciar una carrera artística en solitari, que ha comportat la creació de grups propis, com ara Terminal Sud, i la gravació de prop d’una vintena de discos que el converteixen en un dels artistes valencians més valorats.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.