L'Auditori de Paiporta acull aquest dimecres una jornada sobre l'abús sexual infantil

0 lecturas

Paiporta acull aquest dimecres, des de les 9.30 a les 14.00 hores, una jornada d'anàlisi de l'abús sexual infantil. L'activitat és oberta al públic en general i gratuïta, tan sols requereix d'una inscripicó prèvia amb un correu electrònic a l'adreça [email protected]. Al llarg de tot el matí, es realitzaran diferents intervencions en què s'abordarà aquest fenomen des de totes les perspectives.

auditorio-paiporta

Hi assistiran l'alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, la regidora de Benestar Social, Maribel Albalat, el secretari autonòmic d'Inclusió i de l'Agència Valenciana de la Igualtat, Alberto Ibáñez Mezquita, i la directora general d'Infància i Adolescència de la conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Rosa Molero.

Aquesta activitat s'emmarca dins de les que s'han programat des de la conselleria d'Igualtat amb motiu del Dia Universal dels Drets de la Infància, el proper 20 de novembre. Segons dades d'UNICEF, 150 milions de xiquetes i 73 milions de xiquets menors de 18 anys d'arreu del món han experimentat relacions sexuals forçades o altres formes de violència sexual amb contacte físic.

La jornada d'aquest dimecres a Paiporta començarà amb la inauguració, que comptarà amb la intervenció de l'alcaldessa i el secretari autonòmic, seguida de la sessió 'La investigació en abús sexual infantil. Projecte SAVE', a càrrec de Paula Sabater, de l'Institut d'Investigació Polibenestar, de la Universitat de València. A continuació, a les 10.20 hores, Beatriz de Mergelina, de l'associació Centro de Asistencia a Víctimas de Abusos Sexuales (CAVAS), oferirà altra sessió sobre 'Prevenció primària de l'abús sexual infantil: l'autoprotecció en la infància i adolescència'.

Després del descans, al voltant de les 12.00 hores, Inmaculada García, de l'Associació Contra els Abusos Sexuals en la Infància (ACASI), amb seu a Paiporta, oferirà la sessió 'Experiències d'autoajuda. Orientació i acompanyament als supervivents de l'abús sexual infantil'. Per últim, María Pérez, de l'Institut ESPILL, parlarà sobre la 'Detecció i tractament dels perpetradors', i Mila Díaz oferirà el seu testimoni personal de superació.

Per últim, a les 13.45 hores tindrà lloc la cloenda, a càrrec de la regidora de Benestar Social de Paiporta, Maribel Albalat, i la directora general d'Infància i Adolescència, Rosa Molero. La jornada és gratuïta, està oberta al públic en general, i tan sols requereix inscripció prèvia enviant un correu electronic a [email protected].

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí