L’Audiència arxiva la primera de les cinc querelles interposades contra Pérez Garijo després de denunciar el cas Taula

494

L’Audiència Provincial de València ha desestimat el recurs d’apel·lació de la mercantil Cas Legis contra l’arxiu decretat pel Jutjat d’Instrucció número 6 de València. Aquesta és la primera querella que s’arxiva de les cinc interposades contra la diputada d’Esquerra Unida en la Diputació, Rosa Pérez Garijo, denunciant del cas Taula.

Els fets es remunten al mes d’abril de 2015, quan Rosa Pérez Garijo va comparèixer en roda de premsa explicant que el despatx d’advocats propietat de la família Costa havia facturat un total de 300.393 euros entre els anys 2010 i 2012 a una empresa de la presumpta trama corrupta, Carsan Rent a Car, a pesar que la firma estava ja en concurs de creditors.

A l’endemà, Cas Legis va anunciar accions judicials que es van concretar en la interposició d’una demanda per injúries que va ser arxivada provisionalment pel Jutjat d’Instrucció número 6 de València i que ara ho és de manera definitiva per l’Audiència.

La resolució del Tribunal confirma l’arxiu en considerar que “allò ben cert és que tant les declaracions i notes de premsa efectuades per Rosa Pérez Garijo com a diputada provincial d’Esquerra Unida del País Valencià en data 29 d’abril del 2015, es referien a que l’empresa CAS LEGIS S.L.P., estava relacionada amb una empresa involucrada en el cas Imelsa” i que “en cap moment es diu en la nota de premsa que l’entitat Cas Legis haguera tingut relació amb Imelsa, sinó amb una empresa vinculada a aquest cas i en efecte va tindre relació amb la mercantil Carsan rent a car, qui al seu torn ha tingut relació amb la mercantil Berceo Mantenimientos, vinculada a Imelsa”.

Per això, l’òrgan jurisdiccional entén que “no es pot titllar d’injuriosa la informació publicada, que amb matisos s’ajusta a la realitat, tenint com a finalitat únicament informar a l’opinió pública de fets amb trascendència social”.

A pesar de l’arxiu, Pérez Garijo s’enfronta a quatre querelles més. En opinió de la diputada d’esquerres, “la justícia posarà cadascú al seu lloc i veurem què té recorregut penal: si aquestes querelles o la denúncia que vaig presentar en juliol de 2014 davant la Fiscalia Anticorrupció i el procediment judicial que se n’ha derivat de la mateixa, que apunta cap al Partit Popular com una presumpta organització criminal”, ha conclòs.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.