L’Associació per l’Horta assegura que el nou Pla General d’Alboraia amenaça 264.000 m2 d’horta

751

El govern del PSPV-PSOE d’Alboraia, amb el suport del PP i l’oposició de la resta del ple va passar a exposició en abril un nou Pla General Estructural (PGE) que preveu, segons l’Associació per l’Horta, arrasar amb 264.000 m2 d’horta protegida, quatre vegades més que l’ampliació de la V-21.

Socialistes i populars justifiquen el PGE en la necessitat de millores com un nou institut públic, per al trasllat del CEIP Ausias March (que sumen 17.000 m2) , millora de les comunicacions entre el nucli històric i el litoral amb un nou vial per la cara sud del polígon industrial i la seua connexió amb la V-21, així com resoldre part del deute pel soterrament de les vies del metro al seu pas per la població.

A aquestes cal afegir la necessitat d’acomplir amb les ràtios legals de parcs públics, motiu pel qual es contempla un parc de 25.000m2 per a “fires i events” sobre l’horta i altres 71.000 m2 de Parc a la zona de Peixets.

Segons Per l’Horta, “el govern municipal socialista pretén tornar a la política especulativa a l’horta, recuperant el projecte que el PP no pogué aprovar en 2011: reclassificar horta per a resoldre el deute municipal i millorar la capacitat econòmica de l’ajuntament. De fet el PGE va a ocupar 264.000 m2 d’horta perquè aquest és el màxim de superficie d’horta que la recentment aprovada Llei d’Horta de Valéncia ha deixat sense protecció específica al terme d’Alboraia. Queda palesa la voracitat urbanística del govern municipal”.

A més, es preveu la construcció de 2.850 habitatges pensats per a acollir un total de 7.130 habitants, el que representaria un increment de la població d’Alboraia en un 30 %, augment que l’associació considera “completament exorbitant”.

“Al litoral també es preveu urbanitzar 124.000m2 de zona ja urbana a Patacona (sector Vinival) i 108.000 m2 al pàrking d’Alcampo a Port Saplaya, on s’alçarien 2000 vivendes noves en un litoral ja massificat i sense serveis”, denuncia al temps que assenyala que l’increment d’habitatges serà encara major ja que, amb el trasllat a l’horta de les escoles Dr. Lluch i Ausiàs March, els terrenys que ocupen ara passaran a ser residencials.

Finalment, també es sacrifica horta per eixamplar innecessàriament un polígon industrial, hui infrautilitzat (47.000 m2), i l’ecoparc (9.900 m2).

Per tot açò, Per l’Horta ha demanat la retirada del projecte de PGE i la promoció i aprovació d’un Pla de Participació Pública, “transparent i amb alternatives reals”; l’alternativa d’estudiar una modificació puntual del vigent Pla Genera per via d’urgència per dotar el nucli de la població de sòl escolar públic i els serveis imprescindibles.

A més, proposa millorar les connexions entre poble i litoral i entre Port Saplaya i Patacona aprofitant les vies existents, sense destruir més horta. En especial vies ciclo-peatonals i tramvia pel litoral fins Port Saplaya i crear un pla de viabilitat econòmica per a l’horta d’Alboraia, ordenant les indústries del polígon, sense ampliar-lo ni connectar-lo amb la V-21.

“Convidem a la ciutadania a informar-se, seguir les convocatòries que anem a realitzar amb el suport de les entitats veïnals i a presentar al·legacions en contra del PGE d’Alboraia abans del 30 de setembre”, conclou l’Associació per l’Horta.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.