L’aposta per les associacions i tradicions locals permet rebixar el pressupost de festes un 40%

0
48

L’Ajuntament de Picassent ha programat unes Festes Majors basades en la participació de nombrosos col·lectius i persones del municipi, la recuperació i consolidació de les tradicions locals i amb l’objectiu d’abraçar a tots tipus de públic “i ser conseqüent i coherent amb el contribuent”. Així, tindran un cost un 40% inferior a les de l’any passat.
Les Festes Majors d’enguany tindran lloc del 31 d’agost al 10 de setembre. “Hem volgut, tot i la bona situació econòmica del nostre Ajuntament, fer unes festes més econòmiques per respecte i consideració al nostre veïnat i als temps que vivim”, afirma el regidor de Festes, Jaume Sobrevela. El pressupost estarà al voltant dels 90.000 euros, una quantitat que representa un 40 % menys que el de l’any passat (150.000 euros).

“En les festes d’este 2012 serà el moment de mirar més encara als nostres carrers, al nostre teixit associatiu i a les personalitats, individuals i col·lectives, que aporten el seu sentiment per Picassent, del qual nosaltres volem fer-nos ressò perquè creiem en ell i perquè el sentim i volem potenciar-lo més si cal”, ha explicat Sobrevela.

Este any, els col·lectius locals tenen molt de protagonisme: la Societat Artístico Musical Picassent, la Societat Musical l’Om, la Coral d’Amics de Cristòfor Aguado, Grup Cultural Ball de Bastonots, l’IES l’Om, Bici-Club, Els Dimonis de la Dalla, el Club Triatló Horta de Picassent són alguns exemples del teixit picassentí que participaran en les Festes Majors a més de persones individuals i veïns de la localitat com ara Raúl Flores, José Escorihuela, Ivan Mocholí…

Per altra banda, l’Ajuntament de Picassent ha decidit consolidar i reafirmar les tradicions. A més del ja típic concurs de farolets, les festes de 2012 presenten la novetat de l’estrena de la carxofa municipal gràcies al treball del també picassentí José López. També hi haurà una nit de música valenciana amb un referent com Miquel Gil acompanyat pel Grup Cultural del Ball de Bastonots.

La festa en la vessant religiosa tindrà més components de celebració: els 50 anys de la Confraria de la Vallivana, els 25 anys dels Personatges Bíblics i la restauració de les campanes de l’església de Sant Cristòfor.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.