L’aportació de la Generalitat per la renda garantida de ciutadania només servirà per pagar a 32 persones

0
37
Bankia

L’aportació de la Generalitat Valenciana a l’Ajuntament de Paterna en concepte de renda garantida de ciutadania només servirà per a que cobren el subsidi durant 12 mesos 32 persones. Compromís per Paterna ha exigit a l’alcalde que demane més recursos perquè al mes de febrer ja n’hi havien 80 sol•licituds.
La renda garantida de ciutadania és un subsidi que es va incloure en l’Estatut d’Autonomia per a donar cobertura als col•lectius que es queden fora de les prestacions contributives i tenen risc d’exclusió social. Actualment, l’Ajuntament de Paterna gestiona estes ajudes. Són al voltant de 400 euros que es poden cobrar des d’un mes fins a tres anys, sempre que no hi haja ningú de la familia que tinga ingressos, o que estos siguen menors, per a tota la família, als 300 euros.

Enguany han augmentat molt les sol•licituds perquè a moltes persones se’ls acaba el subsidi i no troben treball. Per això, la portaveu de Compromís, Loles Ripoll, ha afirmat que “la Generalitat ha de garantir una aportació econòmica suficient per a donar cobertura a totes les sol•licituds. Esta renda és xicoteta, però pot salvar de situacions molt greus a moltes famílies, per tant exigim que la Generalitat aporte recursos”.

“Des que va començar la crisi econòmica, Paterna ha anat acumulant parats, sense que els nostres responsables polítics sàpien posar-li fre. Des de setembre de 2007 el nombre de parats ha crescut fins a arribar a vora 7.000 persones, i segons el SEPE ara hi ha uns 1.500 parats que ja no perceben cap ingrés, xifra que s’anirà incrementant gradualment al llarg de 2010”, expliquen des de Compromís.

En els dos primers mesos de 2010 s’han rebut 80 sol•licituds, i s’espera que siguen més de 400 les rebudes fins a final d’any. L’aportació que té previst donar la Generalitat per a este concepte i que està consignada en els pressupostos de Paterna per a 2010 és de 158.320 euros, quantitat que només pot cobrir 32 persones durant 12 mesos.

Segons Loles Ripoll, membre d’Iniciativa i portaveu de Compromís, “esta quantitat és una burla, és totalment insuficient i no pal•liarà la situació precària de tantes persones, tants veïns del municipi. Ells i els seus fills estan passant per dificultats fruit de la crisi econòmica de la qual no són responsables. Sembla que la renda de ciutadania s’ha posat per a quedar bé, per a donar una imatge solidària quan en realitat no han posat recursos suficients. Pareix que la preocupació del PP és donar una imatge però no solucionar les situacions reals”.

D’altra banda, Ripoll ha exigit a l’equip de Govern municipal que “demane als gestors de la Generalitat més diners per a evitar l’exclusió social a Paterna i que cap família deixe de percebre la prestació. Ho diem en la premsa i ho anem a exigir en forma de moció en el pròxim ple”, ha dit.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here