L’AMPA del Sant Joan de Ribera recorda a Conselleria el seu compromís de reunir de nou l’alumnat al centre Ausiàs March

392

01.burjassot.sanjuanriberaconselleriaLa Associació de Mares i Pares d’Alumnes del CEIP Sant Joan de Ribera de Burjassot s’ha pronunciat sobre la licitació de la rehabilitació del centre publicada ahir dimecres per la Conselleria. Des de l’Ampa s’han mostrata escéptics i cautelosos al temps que han recordat a la Conselleria d’Educació el seu compromís de reunir a tot l’alumnat al centre polivalent Ausiàs March mentre durares les obres de rehabilitació.

Ara mateix, l’alumnat està repartit en tres centres després de que es declarara, fa més d’any i mig, en ruïna econòmica l’edifici principal del Sant Joan de Ribera. Aleshores, Educació es va comprometre a reunir de nou als alumnes al centre Ausiàs March, però, encara no ha sigut lliurat a l’Ajuntament de Burjassot per a que en pugar donar ús.

A més, l’Ampa ha recordat que la solució que sempre ha defensat era la de la construcció d’un nou centre i no la rehabilitació de l’actual, una opció que la Conselleria va donar per bona i que ara ha licitat. Tot i així, l’associació assenyla que “aquesta és un pas però no ens assegura res encara. Coneixem molts exemples on s’ha licitat i l’obra ha acabat sense realitzar-se. Sense anar més lluny, el nostre és un d’aquest casos. De fet, el compromís era licitar al setembre i s’ha fet dos mesos més tard. L’enèssima promesa incomplerta”.

“La situació de precarietat en què ens manté la Conselleria d’Educació de fa dos cursos que té repartida a la comunitat educativa en tres emplaçaments diferents dificulta en gran mesura realitzar les tasques educatives en unes condicions mínimament acceptables. I més quan aquestes no acompleixen amb les mínimes normes de seguretat segons escrit elaborat per l’empresa Ingenieros y Energía, S.L., i presentat per l’AMPA a Conselleria i a Serveis Territorials d’Indústria el passat 30 de setembre. Açò ha generat una pèrdua d’alumnat”, expliquen des de l’Ampa, quie afegeix: “hem convidat a la Consellera i al Secretari Autonòmic a que ens visite i ho comprove personalment. Esperem que ho facen. El proper curs hem de començar amb el centre funcionant a ple rendiment i amb aquestes mínimes condicions de dignitat per a tota la comunitat educativa”.

D’altra banda, l’Ampa ha criticat que la Conselleria no vullga rebre de manera directa als pares i mares i la falta de celeritat que ha mostrat l’administració autonòmica en tot aquest procés que interpreten como una falta de respecte a l’ensenyament públic.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.