L’AMPA del CEIP Cervantes demana al Ple d’Alboraia que recolze la proposta mer mantenir les dos línies d’Infantil

711

01.alboraya.ceipcervantesL'Associació de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA) del Col·legi Públic Cervantes d'Alboraia ha presentat una moció al Ple de l'Ajuntament d'Alboraia que tindrà lloc aquest dilluns dia 17 amb l'objectiu que “tots els grups municipals reiteren la petició que ja va fer el Consell Escolar Municipal a la Conselleria d'Educció de què no se suprimisca una unitat d'infantil del CEIP Cervantes, ni que se suprimisca de cap altre centre escolar d'Alboraia”.

Aquesta petició és la proposta de l'assamblea de pares i mares davant l'anunci fet recement per la Conselleria d'Educació de retallar 187 unitats a diversos col·legis valencians, un dels quals podria ser el Cervantes.

La moció presentada per José Luis Boscá Sarasola, president de l'AMPA, també incideix en què “tots els grups municipals de l'Ajuntament es comprometen en fer totes les gestions possibles per al manteniment de la unitat del CEIP Cervantes”.

En aquest sentit, a més de demanar el suport als cinc partits amb representació al Ple municipal (PP, PSOE, Compromís, UPPA i Cialbo), l'AMPA ha creat una comissió de treball per a impulsar distintes accions tendents a incrementar la matriculació d'alumnes al centre el pròxim curs escolar 2014-2015, tant en línia en castellà com en valencià.

L'AMPA justifica la seua petició en què Alboraia “té una especial configuració, amb tres nuclis de població diferenciats, que fan que Conselleria haja de facilitar transport (autobusos) per a què alguns xiquets (116 alumnes) hagen d'assistir als seus centres que estan en un nucli de població diferent a aquell en el qual viuen. Si s'elimina una unitat, aquest problema es pot veure agreujat”.

El segon motiu que justifica la necessitat que existisquen dos línies d'ensenyament Infantil al Cervantes i que s'exposa a la moció és que el centre oferix diversos serveis d'utilitat pública per al poble d'Alboraia com són les dos línies d'ensenyament de PEV i PIP a més d’ una llarga trajectòria d'atenció a la diversitat (dispossa d’una Aula CIL, aula especial per xiquets amb aquestes necessitats).

També, un hipotètic tancament per part de la Conselleria d'Educació d'una unitat, “afectarà negativament a la resta dels centres educatius del poble d’Alboraia pel

consegüent augment d'alumnat”. A més, en opinió de l'AMPA, la supressió que planteja la Conselleria limita el dret dels pares a elegir el tipus d’educació que volen per als seus fills, i en conseqüència “es pot ocasionar un greu perjudici als pares que poden vore com no poden dur als germans al mateix centre, tenint que durlos a centres escolars diferents”.

El Ple municipal al qual s'ha presentat la moció començarà aquest dilluns dia 17 a les 20.30 hores. L'AMPA està informant els pares i mares del centre de la necessitat d'anar a ell per a donar suport a qualsevol acció tendent al manteniment de les dues unitats d'educació infantil al Col·legi Públic Cervantes.

Aquest tema, la necessitat del manteniment de les dues línies, a més, es va tractar el desembre passat al Consell Escolar Municipal, el qual va aprovar i va remetre a la Direcció General de Centres i Personal Docent de la Conselleria unes al·legacions davant aquesta decisió.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.