L’alaquaser Óscar de Manuel estrena al Palau de la Música l’espectacle de flamenc simfònic ‘Llàgrimes de sal’

184

L’alaquaser Óscar Manuel Gómez Calatayud, conegut artísticament com a Óscar de Manuel, estrenarà el diumenge 3 de març a les 19 hores de la vesprada al Palau de la Música de València, el seu espectacle de flamenc simfònic, “Llàgrimes de sal”, amb què va ser guardonat amb el premi “El Filón” al millor instrumentista melòdic de la 52 edició del Festival Flamenc del Cante de las Minas de la Unión, el festival nacional de flamenc més prestigiós.

L’espectacle, de creació personal, compta amb la col·laboració de l’Orquestra Simfònica d’Alacant i hi participen els balladors José de Metralla i Jesús Aguilera; els guitarristes Ricardo Bustamante i Juan de Pilar; els percussionistes: Chicho i David Gadea; el cantant Tomás de Los Cariño; la soprano alacantina Cynthia Moleón; i De Manuel, que es farà càrrec dels vents flamencs. Amb aquesta estrena al Palau de la Música de València, l’artista inicia una gira que el portarà per tota la geografia espanyola així com a altres països com Colòmbia i Equador.

Óscar de Manuel s’ha convertit en l’únic flautista guanyador del Festival flamenc del Cante de las Minas. Aquest triomf va ser un reconeixement al treball, constància i esforç demostrat al llarg de tota la trajectòria professional d’aquest artista veí de Alaquàs que va iniciar els seus estudis a la Unió Musical de Alaquàs (UMA).

De Manuel va decidir fa dotze anys dedicar-se plenament al flamenc, “un món totalment diferent”, segons reconeix, que va aprendre a apreciar per herència de son pare, Manuel Gómez Guerrero, expresident de la Federació d’Entitats Culturals Andaluses en la Comunitat. “La meua dedicació al flamenc va néixer després de la mort de mon pare -en juny de 2000-, com una promesa”, va explicar.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.