L’Ajuntament s’enfrenta a una denúncia en la Inspecció de Treball per no adecuar els locals de les brigadas

262

Al mes de maig, i com a conseqüència de l’ordre de tancament dels locals on es trobaven ubicades les brigades municipals de jardins, electricitat i fontaneria per ordre de la Inspecció Provincial de Treball i Seguretat Social per l’aparició d’esquerdes, el personal fou traslladat a altres locals que ara són objecte d’una altra denúncia contra l’Ajuntament ja que les seues condicions no pareixen les més idònies per a treballar.
El delegat de Prevenció de Riscos Laborals de l’Ajuntament de Mislata ha comunicat esta situació a la Inspecció Provincial de Treball per tal de que prenga mesures al respecte, segons a fet públic el grup d’EU a l’Ajuntament.

Entre d’altres, al document presentat davant l’Inspecció s’explica que el Consistori no ha fet la evaluació inicial de riscos dels nous locals, ubicats als carrers Madre Micaela i Felipe Bellver. A més, el delegat de l’Ajuntament al•lega que no existeixen vestuaris diferenciats per a homes i dones i la falta de ventilació en el local de Felipe Bellver, entre d’altres condicions que incompleixen la normativa.

A més, el document inclou l’acusació al regidor delegat de Personal i president de la Comissió de Seguretat i Salut Laborla de l’Ajuntament, Carlos Jarillo, d’amenaçar als representants sindicals amb un Expedient de Regulació d’Ocupació si continuaven denunciant aquest fets.

Per tot això, EU ha anunciat que presentarà una bateria de preguntes per tal d’aclarir aquesta situació a la pròxima Comissió d’Interior de l’Ajuntament. El grup de l’oposició ja ha advertit de què es reserva el dret de demanar no sols les responsabilitats polítiques a que els fets denunciats duen (en aquest cas retirada de les delegacions al regidor esmentat), sinó també altres tipus d'iniciatives de caire polític i judicial. EU ha fet extensible aquesta advertència també al regidor d’Obres i Serveis, Vicente López, coneixidor dels fets.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.