L'Ajuntament reivindica el seu patrimoni verd amb 17 activitats en Celebrem la Natura

18

Rutes de senderisme i de cicloturisme, tallers o jornades de divulgació jalonen la quarta edició de la campanya mediambiental de Celebrem la Natura que organitza la Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló en col·laboració amb l'empresa d'ecoturisme Itinerantur. Celebrem la Natura constarà aquest any de 17 activitats i començarà aquest dissabte, 7 de març, amb una visita divulgativa a la microreserva del Serradal. Com a novetat en el programa de 2020, hi haurà activitats de seguiment en el Serradal i en el paratge de la Magdalena, i una ruta cicloturista pel terme municipal.

El regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, ha presentat la campanya aquest dimarts en roda de premsa al costat de la coordinadora de Projectes Pedagògics de Itinerantur, Ines Vivas. Ha explicat que Celebrem la Natura, que se desenvoluparà fins al mes de desembre, té l'objectiu de posar en valor la riquesa natural de Castelló i que per a això contempla diferents activitats en el terme municipal aprofitant la celebració de diferents dies de temàtica ambiental.

"Un dels nostres objectius és reconciliar a la ciutat amb el seu terme natural", ha indicat Navarro, que ha ressaltat que durant 2019 es van inscriure prop de 600 persones, el triple que en 2018, i que la inversió de l'Ajuntament en aquest exercici se situa en els 9.994 euros.

El regidor de Transició Ecològica ha assenyalat que la primera activitat de Celebrem la Natura d'aquest dissabte, 7 de març, consistirà a projectar la declaració de la microreserva de flora del Serradal aprovada a l'agost i a explicar l'estat de la platja després del pas del temporal Gloria així com el "canvi de paradigma" que es vol portar a terme en la gestió davant el canvi climàtic. Coincidirà amb el dia Mundial de la Vida Silvestre.

Ha afegit que una de les novetats enguany serà una ruta cicloturista que es durà a terme al setembre, en el marc de l'aniversari de Castelló, "per a donar a conèixer, a més de la història, la riquesa natural de la ciutat".

Per part seua, Inés Vivas ha detallat que Celebrem la Natura ha previst rutes de senderisme; tallers d'horts urbans, reciclatge, insectes o caixes niu; i ha subratllat que les activitats de seguiment en el Serradal i en la Magdalena naixen amb l'objectiu de perpetuar-se en el temps.

La representant de Itinerantur ha recordat que les persones interessades poden inscriure's en l'adreça d'[email protected]; a través de la web www.naturacastello.es o telefonant al 611496058. En la citada web ja està oberta la inscripció per a les primeres quatre activitats.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.